Min side Kundeservice Bli medlem

Ubehaget i kulturen

I denne klassikeren fra 1929 drøfter Freud muligheten av to likestilte grunndrifter i mennesket - eros (livsbegjær) og thanatos (dødsdrift), eller sagt annerledes - mennesket i spennet mellom natur og kultur. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne klassikeren fra 1929 drøfter Freud muligheten av to likestilte grunndrifter i mennesket - eros (livsbegjær) og thanatos (dødsdrift), eller sagt annerledes - mennesket i spennet mellom natur og kultur.

Oversatt av Petter Larsen.

Nr. 9 i Cappelens upopulære skrifter.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
101
ISBN
9788202123932
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1992
Originaltittel
Das Unbehagen in der Kultur
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 9

Medlemmers vurdering

e
elle – 03.04.2007

– Det skader ikke i det hele tatt å sette av noen timer/dager til lesningen av denne boken. Freud spekulerer i hvordan det kan ha seg at vi vestlige mennesker, på tross av at vi har det materielt bedre enn noen annen noensinne har hatt, fortsatt har et ubehag. Vår kultur er tidvis preget av tristhet, sorg og psykososiale belastninger mer "primitive" samfunn ikke har. Etterhvert henter Freud inn sine psykoanalytiske betraktninger for å muligens besvare noe av problemet. Bokens første del er den beste, mens muligens andre del er mest debattert. Freud sin siste bok er uansett blitt en klassiker som bør leses.

m
marengs – 26.07.2005

– Dette er ganske visst en annerledes bok av Freud, som interesserer seg for ting utenfor drømmetydingen og psykoanalysens verden. Her filosoferer Freud over kulturen og 'ubehaget' i denne. Menneskenes drifter har fått god plass også i dette verket, men det nye er hans vektlegging av dødsdriften denne gangen. Det er en oppsiktsvekkende tanke, men etter hvert som man leser er det ikke til å komme unna at Freud sier et og annet som virker både sant og fornuftig. Ved siden av å være interessant er boken akkurat passe kort - og dermed overkommelig for de som liker bøker som setter i gang tankeprosessen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ubehaget i kulturen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Walden

Henry David Thoreau
Paperback 
169,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Islam

Anne Sofie Roald
Paperback 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv