Meny
Åndenød - Amy McCulloch
Åndenød - Amy McCulloch

Åndenød

; Lisa Vesterås (Oversetter)

Å befinne seg 8000 moh. kan i seg selv drepe deg, men når det er en morder løs i tillegg, er sjansen for å overleve redusert betraktelig. Denne intense thrilleren er lagt til 8163 meter høye Manaslu i Himalaya og lar deg ikke puste ut før siste side!

Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Journalisten Cecily Wong har fått den ettertraktede oppgaven å følge og intervjue den verdenskjente fjellklatreren Charles McVeigh. Teamet bestående av Cecily, Charles og flere andre klatrere befinner seg i Nepal. Charles’ mål er å bestige Manaslu, verdens åttende høyeste fjell, og Charles’ fjortende 8000-meterstopp på under ett år, uten tilførsel av oksygen eller bruk av tau. Å gjennomføre dette, betyr verdensrekord. Men fjellet er lunefullt. Ikke bare er det farlig på grunn av vekslende værforhold, men det er ting som tyder på at en morder er løs!

Betingelsen
Cecily har fått sitt livs oppdrag, og magasinet hun jobber for, har gjort et skikkelig scoop. Hvis hun lykkes. For at Charles McVeigh skal gi henne intervjuet, må hun nå toppen, sammen med ham. Det er betingelsen. Hva om jeg ikke greier det, sier Cecily. Det kommer ikke til å skje, er svaret til Charles. Hun er nødt til å lykkes også av andre grunner. Magasinet vil ikke betale for intervjuet før hun har skrevet det. Å reise til Nepal for å bestige en 8000-meterstopp koster penger, mye penger, og Cecily har blakket seg fullstendig på reise, utstyr og opphold. Hvordan skal hun greie oppgaven? Vil hun i det hele tatt overleve på en så ekstrem tur? Alt står på spill. Cecily er ikke akkurat kjent for å nå fjelltopper, og hun har begrenset erfaring med klatring!

En morder i fjellet?
De er flere klatreteam med samme mål, å nå toppen av Manaslu, 8163 moh. Ganske tidlig i forløpet av ekspedisjonen, blir en av fjellklatrerne funnet død, og det skjer flere uheldige dødsfall som kan forklares som uhell … eller er det ikke det likevel? Cecily finner en lapp festet til teltduken sin: «Det er en morder i fjellet». Skal hun snakke med noen om beskjeden på lappen? Hun innser at det må være uhyre enkelt å være morder i den såkalte dødssonen.

Deltagerne på ekspedisjonen har ekstreme utfordringer, ikke minst Cecily som først må forsere mentale hindringer og deretter noen bratte fjellvegger som virker uoverkommelige for en nybegynner. Hun forsøker også å få oversikt over historikken til de ulike menneskelige relasjonene. Her er det litt å fordype seg i! Tilgangen til internett er varierende, så det er ikke lett å gi eller skaffe seg informasjon. Klatreteamene har ulike formeninger om værutsiktene, og noen forsvinner ned igjen fra øverste camp. Men Cecily får beskjed om å gå for toppen, og brått er hun alene. Hva har skjedd og skal hun våge å fortsette?

Denne thrilleren er perfekt for deg som med skrekkblandet fryd kan forestille deg bratte og glatte fjellvegger med dype avgrunner, lette metallstiger som nesten er for kortetil å nå over endeløst dype bresprekker, litt for gamle tau som skal brukes av flere klatrelag og lyden av snøskred som kommer nærmere … En godt komponert thriller skrevet av Amy McCulloch som selv er fjellklatrer.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gursli Berg
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 431
ISBN: 9788284321127
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Breathless
Format: 23 x 14 cm
Nr: 8196516
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

AMY MCCULLOCH er en britisk bestselgerforfatter og fjellklatrer, bosatt i London. Hun har skrevet åtte romaner for barn og unge, Åndenød er hennes første voksenroman. Hun har tidligere jobbet som redaksjonssjef for barnebøker i Penguin Random House i London, og ble omtalt som en av The Bookseller‘s Rising Stars. Bøkene hennes er oversatt til 15 språk. McCulloch besteg i 2019 Manaslu i Nepal, verdens åttende høyeste fjell.