Meny
 
Alt er mitt - Ruth Lillegraven
Alt er mitt - Ruth Lillegraven

Alt er mitt

psykologisk thriller

Serie: Clara Lofthus 1

«Det bare å konstatere at 'Alt er mitt' har blitt en krim av den sjeldne sorten (...) et vellykket plot og en kløktig intrige.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5
Møt Clara og Haavard, et meget vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest. Fasaden er det ingenting å si på. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Livets mørke hemmeligheter

Clara er gift med Haavard. De og tvillingguttene bor i en arvet villa og har travle hverdager, han som lege på Ullevål sykehus og hun som tiltrodd jurist i Justisdepartementet. Vi følger dem, hver for seg. Haavard, når han på kveldsvakten får inn en liten gutt med omfattende skader som tyder på mishandling. Clara, som er på nippet til å få igjennom sin hjertesak i departementet, et lovforslag som skal gjøre det lettere å avsløre vold mot barn. Vi får fortellingen vekselvis fra ham og henne, da de bytter på å fortelle historien. 

«... fengende og velkomponert debut fra en allsidig forfatter som forhåpentligvis ikke har skrevet sin siste psykologiske thriller.»

Elin Brend Bjørhei, VG

Livets skjørhet
Da faren til den mishandlede gutten blir funnet drept på sykehusets bønnerom, kommer personalet i politiets søkelys. De snur alle steiner. Er drapet personlig, politisk, gjengrelatert, eller var han et tilfeldig offer? Også Haavard er av interesse for politiet fordi han var behandlende lege den kvelden. Et nytt, rystende drap en uke senere, der offeret også er innvandrer, gjør at saken etter hvert kommer til Claras departement – helt til topps på justisministerens bord. 

Alt vi ikke vet
Nå er både Clara og Haavard ufrivillig involvert i de mystiske drapssakene. Og det viser seg at både den ambisiøse, arbeidsomme vestlandsjenta og den mer nonchalante Oslo-gutten fra beste vestkant har sine dypt begravde hemmeligheter. Romanen veksler mellom nåtid og fortid, fra Claras oppvekst i trange kår i vestlandsbygda og Haavards privilegerte tilværelse, til intriger i maktens korridorer og samlivets utfordrende sider. Litt etter litt avdekkes en rystende historie for leseren, og uventede ting skjer ... 

«Clara framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter.»

Leif Ekle, nrk.no

Tittelen på boka, Alt er mitt, er inspirert av Pär Lagerkvists legendariske dikt «Det är vackrast när det skymmer». Alt er mitt, alt skal tas fra meg, heter det i diktet. Akkurat det tenker Haavard en vakker sommerdag da han sitter i hagen og ser på sønnene leke. Det du har i dag, kan være borte i morgen. 

Her er ingenting som vi tror. Hvem kan vi stole på, egentlig? 

«'Alt er mitt' er kort sagt en spennende krimroman og thriller som vil få de fleste lesere til å le, gråte og tenke underveis.»

Hans Olav Lahlum, boktips.no

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
Terningkast 5 Hans Olav Lahlum, boktips.no

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider: 367
ISBN: 9788252589375
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8131708
Maurits Hansen prisen - Nytt Blod 2019
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Ruth Lillegraven har siden debuten i 2005 skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne. For diktsamlingen Urd (2013) mottok hun den høythengende Brageprisen og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris. Hun debuterte nylig som dramatiker med den kritikerroste forestillingen Cally på Det Norske Teatret. Alt er mitt hennes første thriller.

 

«Det bare å konstatere at 'Alt er mitt' har blitt en krim av den sjeldne sorten (...) et vellykket plot og en kløktig intrige.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«... en godt bestått, fengende og velkomponert debut fra en allsidig forfatter som forhåpentligvis ikke har skrevet sin siste psykologiske thriller. Lillegraven har et godt grep om sjangeren og burde utvikle dette talentet videre, både plott og skrivestil har potensial til å slå an hos mange lesere. »

, VG

«Clara framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter.»

, NRK Bok

«... utspekulert og raffinert spenningsforfatter.»

, Aftenposten

«velskrevet og fornøyelig»

, Dagbladet

«Det er lett å sjå føre seg 'Alt er mitt' som tv-serie.»

, Dagsavisen

«Her har Lillegraven levert et lite kunststykke av det amerikanerne kaller en slick thriller med røffe kanter. Historien om vestkantlegen Haavard og vestlandsjenten Clara er en tett miks av god plotting og Lillegravens falkeblikk for mellommenneskelige detaljer, og tilfører den norske krimlitteraturen et ekstra psykologisk lag.»

, OP-5

«'Alt er mitt' er kort sagt en spennende krimroman og thriller som vil få de fleste lesere til å le, gråte og tenke underveis.»

, boktips.no Terningkast 5

«Spennende spenningsdebut. . Ruth Lillegraven, kjent for et bredt spekter av skjønnlitterære utgivelser, er åpenbart moden for nye utfordringer. I Alt er mitt glir hun fint og uanstrengt inn i rollen som utspekulert og raffinert spenningsforfatter.» Aften»