Min side Kundeservice Bli medlem

Elskeren

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas, og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: her kunne livet bli helt perfekt. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas, og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: her kunne livet bli helt perfekt. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden?

Ettersom firemannsboligen inntas av politi og presse blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger skjult for hverandre. Drapet på Jørgen angår dem alle, ikke minst Rikke, og i takt med at etterforskningen skrider frem konfronteres hun med hvor lite hun egentlig vet om de som lever vegg i vegg med henne.

Helene Flood fikk et internasjonalt gjennombrudd med debutromanen Terapeuten, som fikk strålende kritikker og ble nominert til Bokhandlerprisen. Med Elskeren befester Flood sin posisjon som en av landets ypperste spenningsforfattere og en fornyer av den psykologiske thrilleren.

«Det er vanskelig å skrive god psykologisk krim. Elskeren er lagt til et småborgerlig Tåsen, der det onde slippes løs. Den er perfekt.» Cathrine Krøger, Dagbladet, Årets beste bøker

«Perfekt krim! Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods «Elskeren» er perfekt. ... den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

«Helene Flood har besørget solid sommerspenning, også i 2021.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Dette er enda en imponerende tenkt, komponert og skrevet krimroman.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... pikant og suggererende samlivsthriller (...). Flood er en suveren skildrer av indre uro». Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Framfor alt er 'Elskeren' velskrevet, språklig uten flekk og lyte. 'Terapeuten' ble en salgssuksess, 'Elskeren' bør ha minst like gode muligheter.» Leif Ekle, NRK

Medlemsvurdering:
Denne romanen var vanskelig å legge fra seg. Godt plott, overraskelser i fleng. Da jeg trodde gåten var løst slo den overraskende slutten ned som en bombe. Ikke les på sengen hvis du er litt frynsete i kantene, kan hende du ikke får sove.

Inger B.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203366420
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Et mesterverk»

Jan Ø. Helgesen, Nettavisen

«Helene Flood har besørget solid sommerspenning, også i 2021.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«... uten et kjedelig øyeblikk.»

Knut Hoem, nrk.no

«... pikant og suggererende samlivsthriller (...) Flood er en suveren skildrer av indre uro»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Framfor alt er Elskeren velskrevet, språklig uten flekk og lyte. Det glir fint, spenningselementene finner umerkelig sin plass i prosaen. (...) Terapeuten ble en salgssuksess, Elskeren bør ha minst like gode muligheter.»

Leif Ekle, nrk.no

Medlemmers vurdering

S
Svein Baadnes – 25.09.2023

– Etter 100 side hadde jeg en anelse, oppklaringen litt for lite utdypende. Var nok skrevet stort sett for kvinner,

B
Bente Hartvedt Ringstad – 04.04.2023

– Den ytre historien, mordet var grei nok, men den "indre" historien, jeg personen, ble for omfattende og detaljert.

E
Elin Ingeborg Gjestang – 05.03.2023

– Elskeren

E
Else – 29.06.2022

– Nesten like bra som Terapeuten :-)

A
Anne-Lynn – 16.11.2021

– Litt annerledes krim, godt skrevet.

M
Maria Linde – 01.10.2021

– Et par uker etter at man har lest denne boka husker man ingenting av handlingen. Greit snrevet, men likevel… 3 stjerner

A
Anne E. – 05.08.2021

– Veldig bra.

A
Arnold Standal Stavik – 04.08.2021

– Beste boka jeg har lest denne sommeren. Anbefales.

I
Inger B. – 30.07.2021

– Denne romanen var vanskelig å legge fra seg. Godt plott, overraskelser i fleng. Da jeg trodde gåten var løst slo den overraskende slutten ned som en bombe. Ikke les på sengen hvis du er litt frynsete i kantene, kan hende du ikke får sove.

T
Tone – 29.07.2021

– Elskeren

G
Gretha Rognlie – 28.07.2021

– God og spennende

R
Rita Mellegård – 27.07.2021

– Psykologisk thriller. Spennende.

I
Ingemar Nordvall – 27.07.2021

– God bok med spennende intriger. Koste meg hele tiden. Trass i at jeg fant mørderen, ganske tidlig. Har kanskje en 6 sans. Siden jeg mangler de øvrige 5 (spøk).

R
Randi Ellingsberg – 27.07.2021

– Litt langtekkelig og intetsigende. Tok seg opp på slutten. Boka er glemt når du er ferdig med den.

B
Bente Bjøranger – 27.07.2021

– Superspennende og en intrikat historie

A
Anne Karine Hellberg – 27.07.2021

– En favorittforfatter.

M
Merete – 27.07.2021

– Liker godt temaet i boken, og hva vet vi egentlig om naboen, eller samboeren for den saks skyld! Synes hun skriver godt, og lett å lese. Og fin vri på slutten. Har allerede anbefalt den til mine Tåsen-venninner, kan anbefales.

E
Elisabeth Gundelach – 11.07.2021

– Jeg angrer på kjøpet, dette er ikke hva jeg forventet etter å ha lest anmeldelsene. Jeg likte terapeuten, oppfølgeren ble for meg en skikkelig nedtur.

I
Inger – 09.07.2021

– Dette er ikke en bok etter min smak. Den første boken, Terapeuten, var mye bedre. Denne vil jeg ikke anbefale til noen.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 28.04.2021

– Forrige gang vi presenterte Helene Flood var hun aktuell med boka Terapeuten. Nå to år og nesten 30 oversettelser senere er det nesten ikke til å tro det var en ukjent debutant vi hadde med å gjøre den gangen. Nå hun nå er aktuell med en ny roman er det en av høstens mest spennende utgivelser vi har med å gjøre. Helene Flood skriver psykologiske thrillere som hun aldri skulle ha gjort annet og dette er utvilsomt en av bøkene vi vil snakke om i sommer, både vi her hjemme, men også alle andre steder der boka utvilsomt kommer til å bli utgitt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elskeren:

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv