Meny
Helene Flood: Elskeren

Elskeren

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

, Dagbladet Terningkast 6

Helene Flood brakdebuterte med Terapeuten. Både lesere, anmeldere og forlag verden over var fra seg av begeistring. Nå er det bare å glede seg til Elskeren!

Les mer
Vår pris
99,-
Spar
300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Blodig idyll

Rikke har alt: Et nydelig hjem i et godt strøk, to flinke barn og en mann hun er glad i. Men er det ikke litt kjedelig? Helene Flood har skrevet en grøssende god krim, der sterke følelser vibrerer under idyllen … 

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt.

Døde katter
En dag Rikke er med Emma på en øvelse med skoleteateroppsetningen, overhører hun at de andre mødrene snakker opphisset om noe. Det er funnet flere døde katter i nabolaget. Rikke tar til orde for at de overdriver – det kan jo  være noe helt uskyldig bak de døde kattene. Hun forstår umiddelbart at det var feil ting å si, og hun kjenner de andre mammaenes blikk i nakken da hun går. 

Drapet
Rikke lister seg opp trappa når hun kommer hjem og banker på i etasjen over. Ingen svarer. Men døra er ikke låst, så hun går inn. Det virker ikke som om noen er hjemme. Dagen etter kommer sjokket: Naboen Jørgen er funnet drept i leiligheten. Alt tyder på at han allerede var død da Rikke var innom. Men skal hun fortelle at hun var der ...? Når firemannsboligen inntas av politi og presse, blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger, små og store, skjult for hverandre. Drapet på Jørgen angår dem alle, ikke minst Rikke, og i takt med at etterforskningen skrider fram, konfronteres hun med hvor lite hun egentlig vet om dem som lever vegg i vegg med  henne. 

Alt tyder på at han allerede var død da Rikke var innom. Men skal hun fortelle at hun var der ...?

Det beste fra Fossum og Lindell
Helene Flood fikk et internasjonalt gjennombrudd med debutromanen Terapeuten, som fikk strålende kritikker og ble nominert til Bokhandlerprisen. Hun tar opp arven etter både Karin Fossum og Unni Lindell – og det er ikke noe  dårlig skussmål! Som psykolog kjenner hun godt til sinnets mørke og smålige irrganger – og i tillegg byr hun på plot-tvister som Lindell ville vært stolt av. Med Elskeren befester hun sin posisjon som en av landets ypperste  spenningsforfattere og en fornyer av den psykologiske thrilleren. Det er bare å glede seg! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 6 Jan Ø. Helgesen, Nettavisen
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 446
ISBN: 9788252592184
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8185298
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

 

 

Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun har tidligere utgitt sakprosaboka Hei, skam (2018) og ungdomsromanen Heis med Houdini (2008). Hennes første roman for voksne, Terapeuten, ble solgt til 23 land allerede før utgivelse i Norge.

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Et mesterverk»

, Nettavisen Terningkast 6

«Helene Flood har besørget solid sommerspenning, også i 2021.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«... uten et kjedelig øyeblikk.»

, nrk.no

«... pikant og suggererende samlivsthriller (...) Flood er en suveren skildrer av indre uro»

, Dagens Næringsliv

«Framfor alt er Elskeren velskrevet, språklig uten flekk og lyte. Det glir fint, spenningselementene finner umerkelig sin plass i prosaen. (...) Terapeuten ble en salgssuksess, Elskeren bør ha minst like gode muligheter.»

, nrk.no