Min side Kundeservice Bli medlem

Enken

«For tredje gang viser Helene Flood at en krimroman kan være så mye mer enn en krimroman. «Enken» er et mesterlig familiedrama som tilfeldigvis handler om en forbrytelse. (.) Dette er en ypperlig krimgåte og en troverdig psykologisk thriller om familiens

Stavanger Aftenblad

Kan du stole på dine nærmeste? Og kan du stole på deg selv? Helene Flood er tilbake med en genistrek av en kriminalroman.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Et innviklet dødsfall


Evy er alene i huset etter at Erling ble funnet død på veien til jobben i miljøvernorganisasjonen han nylig hadde engasjert seg i. Alene etter førtifem års ekteskap. Hun går rundt som i en tåke og føler seg ikke trygg lenger. Det er liksom hele tiden noe som ikke stemmer.


Politiet har vært på besøk og stilt en masse spørsmål om Erling og henne, nesten som om de lurer på om noen kunne ha villet Erling til livs. Det var da bare en ulykke, var det ikke? Er det noen som sniker seg rundt i huset? Skremmende ting skjer. En påsatt brann gjør huset nesten ubeboelig og en kjellerdør som pleier å være låst står plutselig på klem. Det er ikke til å fatte egentlig, men hun føler det som noen kan være ute etter henne.


Hun hører de voksne barna sine hviske om henne når de er på besøk og er ganske sikker på at de ikke forteller henne alt. Det er akkurat som hun ikke klarer å plassere alt som skjer i en logisk sammenheng. Og fornemmelsen av at noe ikke stemmer gir ikke slipp, selv om dagene og ukene går. Hadde ektemannen hemmeligheter? Da en gammel venn av henne og Erling fra studietiden tar kontakt for å kondolere, men også for å dele en hemmelighet, vet hun ikke lenger hva hun skal tro. Hvem kan hun stole på? Hun vet ikke en gang om hun kan stole på sine egne minner. Evy bestemmer seg for å ta seg sammen og prøve å skjønne hva det er som foregår …


Helene Flood er en mester i å skape akkurat den lille uhyggestemningen som trigger meg til å måtte finne ut hva det er som kan ligge rett utenfor synsfeltet i historien, det skumle i å ane at noe er galt uten å kunne sette fingeren på det. Jeg klarte ikke å legge fra meg boka før jeg kom til bunns i Evy og Erlings historie og den overraskende slutten. Dette er genial, lavmælt krim med høy wow-faktor!

Medlemsvurdering:
Det er en bok som er bedre enn de de to første og de leste jeg også på rekordtid.

Anne-Lynn

Se alle vurderinger

Vi anbefaler

— Dette er genial, lavmælt krim med høy wow-faktor!

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
300
ISBN
9788252593853
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8217394

Medlemsblad

Om forfatteren

Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun slo gjennom med sin første krimroman Terapeuten (2019) som ble solgt til 23 land allerede før utgivelse i Norge. Elskeren (2021) fikk også jublende anmeldelser. Flood sammenlignes med den psykologiske krimmens absolutte mester, Karin Fossum!

Helene Flood om Enken

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«For tredje gang viser Helene Flood at en krimroman kan være så mye mer enn en krimroman. «Enken» er et mesterlig familiedrama som tilfeldigvis handler om en forbrytelse. (.) Dette er en ypperlig krimgåte og en troverdig psykologisk thriller om familiens

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Hun slår til så det suser. Dette er en bok som leses i ett jafs, og som godt kan bli Floods virkelige gjennombrudd, også internasjonalt.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

L
Liv Larssen – 20.09.2023

– Medlemsvurdering

A
Anne-Lynn – 19.09.2023

– Det er en bok som er bedre enn de de to første og de leste jeg også på rekordtid.

S
Svein T – 19.09.2023

– ******

Oppdag mer

Bøker som ligner på Enken:

Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dalen

Bernard Minier
Innbundet 
363,- 399,-

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
349,- 399,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Galgen

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv