Min side Kundeservice Bli medlem

Enken

«Hun slår til så det suser. Dette er en bok som leses i ett jafs, og som godt kan bli Floods virkelige gjennombrudd, også internasjonalt.»

Adresseavisen

Det har vært flere nestenulykker før Erling segner om på gaten og dør. Alene i det store huset sitter Evy, hans kone gjennom førtifem år. Det er noe som ikke stemmer med ektemannens dødsfall. Gjenstander forsvinner fra huset, de voksne barna holder ting skjult for henne, og kjellerdøren som alltid er låst, står plutselig på klem. Les mer

297,-

339,- Spar: 42,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det har vært flere nestenulykker før Erling segner om på gaten og dør. Alene i det store huset sitter Evy, hans kone gjennom førtifem år. Det er noe som ikke stemmer med ektemannens dødsfall. Gjenstander forsvinner fra huset, de voksne barna holder ting skjult for henne, og kjellerdøren som alltid er låst, står plutselig på klem. En gammel venn fra Erlings ungdomstid dukker opp etter mange år og har noe å fortelle. Hadde noen ønske om å skade Erling? Kan han ha blitt drept? Og vil den som var ute etter ham, nå gå etter Evy? «Hun slår til så det suser. Dette er en bok som leses i ett jafs, og som godt kan bli Floods virkelige gjennombrudd, også internasjonalt.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 6) «For tredje gang viser Helene Flood at en krimroman kan være så mye mer enn en krimroman. «Enken» er et mesterlig familiedrama som tilfeldigvis handler om en forbrytelse. (...) Dette er en ypperlig krimgåte og en troverdig psykologisk thriller om familiens skjulte lag. Derfor er «Enken» en roman som bør begeistre langt utenfor gruppen av tradisjonelle krimentusiaster.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad (Terningkast 6) «Flood er god. Kjempegod. (...) «Enken» har den litterære sikkerheten og bevegelige roen som kjennetegner Helene Flood. (...) Hun er bare veldig god - og ganske nådeløs.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5) «Helene Flood med ny, sterk krimroman. «Enken» viser Floods talent for å veve sammen krimplott med et psykologisk interessant portrett. (...) «Enken» befester Floods styrker som krimforfatter.» Emilio Sanhueza, Aftenposten «Helene Floods nye roman Enken er et klassisk psykologisk drama som vil glede enhver tilhenger av blodløs krim. (...) I Enken viser hun hvilken smart konstruktør av lavmælt psykologisk spenning hun er. Hun behersker alle disse trinnene som holder leseren fast ved boksidene, de små avsløringene som kommer dryppvis, replikkene som åpner nye sannheter.» Turid Larsen, Dagsavisen «... psykologisk thriller av ypperste merke. Helene Flood mister aldri tråden, heller ikke i den konkrete handlinga. Og vil du vite hvem som er den mest sannsynlige skurken? Da må du vente til de to-tre siste sidene i denne oppsiktsvekkende gode thrilleren.» Arild Rønsen, Nettavisen

Medlemsvurdering:
Det er en bok som er bedre enn de de to første og de leste jeg også på rekordtid.

Anne-Lynn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203398315
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Hun slår til så det suser. Dette er en bok som leses i ett jafs, og som godt kan bli Floods virkelige gjennombrudd, også internasjonalt.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«For tredje gang viser Helene Flood at en krimroman kan være så mye mer enn en krimroman. «Enken» er et mesterlig familiedrama som tilfeldigvis handler om en forbrytelse. (.) Dette er en ypperlig krimgåte og en troverdig psykologisk thriller om familiens skjulte lag. Derfor er «Enken» en roman som bør begeistre langt utenfor gruppen av tradisjonelle krimentusiaster.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

L
Liv Larssen – 20.09.2023

– Medlemsvurdering

A
Anne-Lynn – 19.09.2023

– Det er en bok som er bedre enn de de to første og de leste jeg også på rekordtid.

S
Svein T – 19.09.2023

– ******

Oppdag mer

Bøker som ligner på Enken:

Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv