Min side Kundeservice Bli medlem

Sarek

«En svært lovende thrillerdebut»

Vebjørn Rogne, BOK365.no

Tre venner går en uke i fjellet hvert år. Dette året vil Milena ha med seg sin nye kjæreste Jacob. Det viser seg å bli skjebnesvangert … og turen utvikler seg til det rene marerittet!

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Drama i storslagen natur

Tre venner går en uke i fjellet hvert år. Dette året vil Milena ha med seg sin nye kjæreste Jacob. Det viser seg å bli skjebnesvangert … og turen utvikler seg til det rene marerittet!

Juristene Anna og Henrik er samboere. Deres felles venninne Milena har i alle år vært singel, men nå har hun truffet en mann, Jacob. Hun vil gjerne ha med Jacob på den årlige venneturen, selv om hun har kjent ham i kun en måned. For Jacob er en erfaren friluftsmann. Fjellet er hans andre hjem, ifølge ham selv. På Facebook-profilen til Jacob finner Anna en rekke bilder av ham på fjelltur, smilende. Allerede på toget nordover føler Anna at det er noe med Jacob. Og har hun ikke sett ham før? Hvorfor kan hun ikke finne ham blant ansatte i det firmaet der han sier at han jobber når hun søker på nettsidene deres?

Ulf Kvensler har skrevet en villmarksthriller. Med Sarek som ramme, fester storslagne bilder fra den brutalt vakre naturen seg på netthinna mens man sluker historien - for det er akkurat det man gjør. Historien fortelles fra flere perspektiver, og starter med at nødetaten kontakter Gällivare sykehus for å fortelle at de har funnet en skadet og sterkt nedkjølt kvinne. Det er Anna. Dermed er interessen vakt hos denne leseren. Hva i all verden har skjedd i Sarek?

 

Endring av turplan

Den opprinnelige planen er å gå Kungsleden, fra Abisko til Kebnekaise. Men på veien nordover insisterer Jacob på at de heller skal legge turen til Sarek. Milena støtter Jacobs forslag, og motvillig går Anna og Henrik med på endringen. Det betyr at de skal inn i et område der de er lite kjent, kun Jacob har vært i Sarek og kjenner området. Her ligger høydekurvene tett og isbreeene er mange. Dette er villmark med tusenvis av kvadratkilometer uten stier eller hytter. Ingen mobildekning og kun en nødtelefon sentralt plassert i midten. Det tar kanskje flere dager å komme seg til den, hvis noe skulle skje. Sarek har et mye mer krevende terreng enn det Henrik og Anna har sett for seg. Dessuten er det september og liten mulighet for å treffe andre folk, men desto større er sjansen for å bli overrasket av snø og kulde.

Med Sarek som ramme, fester storslagne bilder fra den brutalt vakre naturen seg på netthinna mens man sluker historien - for det er akkurat det man gjør. 

 

Konfrontasjoner

Vi aner at noe forferdelig kommer til å skje så fort firkløveret er vel inne i nasjonalparken. At det vil komme til konfrontasjoner mellom Jacob og Anna, for det var anstrengt stemning allrede fra første dag. Og ganske så riktig. Jacob viser stadig oftere sin usympatiske og dominerende side. Han er en skummel type som lett blir opphisset hvis han ikke får det som han vil. De fire må virkelig slåss med naturkreftene, men de må også slåss med hverandre. Og hele tiden lurer vi på om Anna, som har sine traumer fra tidligere opplevelser, egentlig er den mest etterrettelige fortelleren av hendelsene i Sarek.

Ulf Kvensler har her vært en mester i å beskrive den fantastiske naturen samt relasjoner mellom mennesker i en gruppe. Denne thrilleren ga mersmak! Og jeg fikk lyst til å dra til Sarek.

Medlemsvurdering:
Uhyggelige opplevelser i storslått natur! Likte boka veldig godt!

Vivi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
459
ISBN
9788252593655
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Sarek
Format
21 x 14 cm
Nr
8213607

Utdrag

Medlemsblad

Om forfatteren

Ulf Kvensler (f. 1968) har en lang og fremgangsrik karriere som manusforfatter og regissør bak seg. I Norge er han kanskje mest kjent som idéutvikler og manusforfatter til seriene Solsidan og Vår tid er nå. Sarek er hans debut som thrillerforfatter, og med denne boka har han virkelig skrevet en heftig villmarksthriller.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En svært lovende thrillerdebut»

Vebjørn Rogne, BOK365.no

«Alt er rutinert utført, spenningen nesten fysisk til tider (...)»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Denne er rett og slett umulig å legge fra seg! Nervepirrende og klaustrofobisk - denne anbefales på det sterkeste til alle som liker psykologisk krim!»

Kamille

Medlemmers vurdering

V
Vivi – 13.06.2023

– Uhyggelige opplevelser i storslått natur! Likte boka veldig godt!

S
Solbritt Fjellaksel – 01.06.2023

– Virkelig en spennende roman fra den ville naturen i Nord Sverige. Kombinert med en personskildring som man fryser på ryggen av. Klarte ikke å legge fra meg boka før siste side var lest. Dette vil jeg ha mer av.

M
Mary Ann Lindvik – 30.05.2023

– Eg likte den ikkje noko særlig.

A
Anne E. – 30.05.2023

– Kjempespennende. Klarte ikke legge den fra meg før den var utlest!

A
Anne Christin Eriksen – 30.05.2023

– Sarek

S
Siri – 30.05.2023

– følte det manglet noen sider.

E
Eva – 30.05.2023

– Noe langdryg.

T
Tom Halvorsrud – 03.05.2023

– Sarek

E
Eirik – 02.05.2023

– Denne leser en ferdig så fort som mulig. Spennende historie med, ulikt mange andre krimforfattere. Anbefales

L
Lill – 22.03.2023

– Sarek er ikke en type bok jeg vanligvis ville plukket opp, men når jeg først gjorde det, var det rett og slett vanskelig å legge den fra seg igjen. Ulf Kvensler har blant annet jobbet som manusforfatter for tv - og selv om thrillersjangeren er ny for ham, merker man lett at klassiske grep fra spenningsfilm er bruk. Kjempespennende bok med utrolig godt driv og fantastiske naturbeskrivelser. Oppskriftsmessig, absolutt, men på en god måte - anbefales for alle som trenger noe å bli skikkelig oppslukt av.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sarek:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
349,- 399,-
 
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv