Meny
Ulf Kvensler: Sarek

Sarek

; Bodil Engen (Oversetter)

«En svært lovende thrillerdebut»

, BOK365.no Terningkast 5

Tre venner går en uke i fjellet hvert år. Dette året vil Milena ha med seg sin nye kjæreste Jacob. Det viser seg å bli skjebnesvangert … og turen utvikler seg til det rene marerittet!

Les mer
Natur
Spenning
Sidevender
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Bente, redaktørBente

Drama i storslagen natur

Tre venner går en uke i fjellet hvert år. Dette året vil Milena ha med seg sin nye kjæreste Jacob. Det viser seg å bli skjebnesvangert … og turen utvikler seg til det rene marerittet!

Juristene Anna og Henrik er samboere. Deres felles venninne Milena har i alle år vært singel, men nå har hun truffet en mann, Jacob. Hun vil gjerne ha med Jacob på den årlige venneturen, selv om hun har kjent ham i kun en måned. For Jacob er en erfaren friluftsmann. Fjellet er hans andre hjem, ifølge ham selv. På Facebook-profilen til Jacob finner Anna en rekke bilder av ham på fjelltur, smilende. Allerede på toget nordover føler Anna at det er noe med Jacob. Og har hun ikke sett ham før? Hvorfor kan hun ikke finne ham blant ansatte i det firmaet der han sier at han jobber når hun søker på nettsidene deres?

Ulf Kvensler har skrevet en villmarksthriller. Med Sarek som ramme, fester storslagne bilder fra den brutalt vakre naturen seg på netthinna mens man sluker historien - for det er akkurat det man gjør. Historien fortelles fra flere perspektiver, og starter med at nødetaten kontakter Gällivare sykehus for å fortelle at de har funnet en skadet og sterkt nedkjølt kvinne. Det er Anna. Dermed er interessen vakt hos denne leseren. Hva i all verden har skjedd i Sarek?

 

Endring av turplan

Den opprinnelige planen er å gå Kungsleden, fra Abisko til Kebnekaise. Men på veien nordover insisterer Jacob på at de heller skal legge turen til Sarek. Milena støtter Jacobs forslag, og motvillig går Anna og Henrik med på endringen. Det betyr at de skal inn i et område der de er lite kjent, kun Jacob har vært i Sarek og kjenner området. Her ligger høydekurvene tett og isbreeene er mange. Dette er villmark med tusenvis av kvadratkilometer uten stier eller hytter. Ingen mobildekning og kun en nødtelefon sentralt plassert i midten. Det tar kanskje flere dager å komme seg til den, hvis noe skulle skje. Sarek har et mye mer krevende terreng enn det Henrik og Anna har sett for seg. Dessuten er det september og liten mulighet for å treffe andre folk, men desto større er sjansen for å bli overrasket av snø og kulde.

Med Sarek som ramme, fester storslagne bilder fra den brutalt vakre naturen seg på netthinna mens man sluker historien - for det er akkurat det man gjør. 

 

Konfrontasjoner

Vi aner at noe forferdelig kommer til å skje så fort firkløveret er vel inne i nasjonalparken. At det vil komme til konfrontasjoner mellom Jacob og Anna, for det var anstrengt stemning allrede fra første dag. Og ganske så riktig. Jacob viser stadig oftere sin usympatiske og dominerende side. Han er en skummel type som lett blir opphisset hvis han ikke får det som han vil. De fire må virkelig slåss med naturkreftene, men de må også slåss med hverandre. Og hele tiden lurer vi på om Anna, som har sine traumer fra tidligere opplevelser, egentlig er den mest etterrettelige fortelleren av hendelsene i Sarek.

Ulf Kvensler har her vært en mester i å beskrive den fantastiske naturen samt relasjoner mellom mennesker i en gruppe. Denne thrilleren ga mersmak! Og jeg fikk lyst til å dra til Sarek.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Vebjørn Rogne, BOK365.no

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 459
ISBN: 9788252593655
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sarek
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8213607
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En svært lovende thrillerdebut»

, BOK365.no Terningkast 5

«Alt er rutinert utført, spenningen nesten fysisk til tider (...)»

, Stavanger Aftenblad

«Denne er rett og slett umulig å legge fra seg! Nervepirrende og klaustrofobisk - denne anbefales på det sterkeste til alle som liker psykologisk krim!»

Kamille