Meny

Se en annen vei

roman

Torkil Damhaug har levert nok en topproman i krimsjangeren.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Den norske medisinstudenten Marlen vikler seg inn i drap og forviklinger i Budapest i Torkil Damhaugs glitrende, nye krim. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Et lite drap i Budapest

Brødrene Marek og Karol er foreldreløse. De bor i en kondemnert blokk og stjeler alt de trenger for å overleve. Karol er eldst og tar vare på Marek etter beste evne. En dag peker de seg ut en fornem, rødhåret dame på et kjøpesenter. Hun har en dyr veske som det sikkert er penger eller noe annet verdifullt oppi. Akkurat hvor verdifullt innholdet i veska er, skjønner de ikke før det er for sent. Da har de fått hele Budapests underverden etter seg.

«Hilfen»
Den norske medisinerstudenten Marlen Glenne har praksis på sykehuset. Hun fester seg ved en mager gutt som er innbrakt etter en påkjørsel. Håret hans er farget svart, og ansiktet er fullt av brunkrem. «Hilfen», sier han. Marlen får ikke noe særlig mer ut av ham, før han plutselig forsvinner i et ubevoktet øyeblikk. Med seg har han Marlens medaljong, som har stor affeksjonsverdi for henne – medaljongen er det eneste hun har igjen etter faren sin. Hun MÅ ha medaljongen tilbake. Marlen gir seg ut i en by hun ikke kjenner, for å lete etter gutten med medaljongen.

Mørk historie
Marlen får til slutt kontakt med en kvinne ved navn Agnes, som lover å ta med seg gutten for å møte henne, så skal hun få igjen medaljongen. Men når Marlen kommer til møtestedet, er kvinnen død, og hun blir selv gjenstand for mistanke. Gutten er ikke å se noe sted.

Se en annen vei er en intens, psykologisk thriller fra et høstmørkt, vakkert og brutalt Budapest. Antisemittisme og fremmedskepsis gjennomsyrer byen, og man bør vokte sine skritt og stadig se seg over skulderen. Se en annen vei byr på både spenning og ettertanke, og vi anbefaler å sette av noen høstmørke kvelder i godstolen i selskap med Marlen og Marek! 

 

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996. Han er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. Damhaug har vunnet Riverton-prisen både for Ildmannen og En femte årstid.

Utdrag

Bla i boka

Anmeldelser

Torkil Damhaug har levert nok en topproman i krimsjangeren.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

Torkil Damhaug har skrevet en bok det er svært vanskelig å legge fra seg. En bok der leseren blir drevet frem fra side til side nesten uten mulighet for pause.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5