Min side Kundeservice Bli medlem

Hukommelsesstimulerende terapi

mestring og muligheter : et evidensbasert gruppeprogram for å gi hukommelsesstimulerende terapi (HST) til personer med demens

Hukommelsesstimulerende terapi er et gruppeprogram for personer med demens.
Hukommelsesstimulerende terapi (HST) er et opprinnelig engelsk, evidensbasert gruppeprogram for personer med demens. Kvaal og Ulstein har oversatt programmet til norsk og har i tillegg skrevet tre nye kapitler til den norske utgaven: kap. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hukommelsesstimulerende terapi er et gruppeprogram for personer med demens.
Hukommelsesstimulerende terapi (HST) er et opprinnelig engelsk, evidensbasert gruppeprogram for personer med demens. Kvaal og Ulstein har oversatt programmet til norsk og har i tillegg skrevet tre nye kapitler til den norske utgaven: kap. 2 om utfordringer knyttet til demens (om demens og mestring), kap. 8 om implementering av HST og kap 9. om involvering av pårørende.

Programmet er enkelt og rett frem. Personalet behøver ikke spesielle kvalifikasjoner, delta i dyre opplæringsprogrammer eller spesielt utstyr. Alt som trengs, er to ansatte som møter en liten gruppe mennesker med demens i et rolig rom i 45 minutter to ganger ukentlig i sju uker.

Programmet er morsomt. Det er viktig at disse gruppene kan være morsomme og hyggelige både for personene med demens og for staben. Det oppleves stort å være i stand til å slappe av og le sammen med personer med demens, å se det humoristiske i situasjonen sammen, se bak sykdommen og se den virkelige personen.

Kari Sofie Kvaal er klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie og familieterapeut. Hun har doktorgrad om angst hos eldre personer med sammensatte somatiske sykdommer. Hun er ansatt som professor innenfor psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Innlandet, campus Elverum.

Ingun Dina Ulstein er psykiater med alderspsykiatrisk fordypning. Hun har doktorgrad med fokus på pårørende til personer med demens, og hun har vært tilknyttet Aldring og helse i flere år. Ulstein arbeider ved Hukommelsesklinikken, Ullevål sykehus, Oslo universitetssykehus.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
75
ISBN
9788215029498
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Making a difference : the manual for group leaders
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hukommelsesstimulerende terapi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv