Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Å bli seg selv

en psykiaters memoarer

«En av årets beste bøker 2017.»

The Guardian

Irvin D. Yalom har gjort en karriere av å undersøke andres liv. I denne dyptpløyende memoaren, Å bli seg selv, vender han sin skriving og sitt terapeutiske øye mot seg selv. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Irvin D. Yalom har gjort en karriere av å undersøke andres liv. I denne dyptpløyende memoaren, Å bli seg selv, vender han sin skriving og sitt terapeutiske øye mot seg selv.

Han åpner sin historie med et mareritt: Han er tolv og sykler forbi hjemmet til en jente med et arrete ansikt. Hver morgen roper han og håper å bli venn med henne, «Hei, Meslinger!» Men i drømmen sørger jentas far for at Yalom skal forstå at hans daglige hilsen har skadet henne. Dette vekket empatien i den unge Yalom; han glemmer ikke den leksa.

Etter hvert som Å bli seg selv utfolder seg, ser vi den innsiktsfulle tenkeren blir født, hvis bøker har vært en ledetråd for så mange. Dette er ikke bare én manns livshistorie; Yaloms refleksjoner om sitt liv og utvikling er en invitasjon til oss alle til å reflektere over opprinnelsen til våre egne følelser, tanker og reaksjoner og meningen med livet. Yalom er opptatt av å utforske og avdekke den smertefulle kraften som selvet og personlighetsstrukturen på et vis er dømt til å forholde seg til (fordi vi føler og tenker så mye vi gjør), og hvordan denne erkjennelsen kan være til hjelp i psykoterapeutisk arbeid.

Kjærlighetens bøddel og andre fortellinger fra psykoterapien fra 1989 etablerte Irvin Yalom som den mest fremragende forfatter av psykoterapeutisk litteratur de siste tiårene av det 20. århundre. Vi er alle døgnfluer, hans forrige bok på norsk, er den siste i rekken av hans pasienthistorier.

«En av årets beste bøker 2017»

The Guardian

 

Detaljer

Forlag
Arneberg
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
311
ISBN
9788202605742
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Becoming myself : a psychiatrist's memoir
Format
23 x 16 cm

Utdrag

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En av årets beste bøker 2017.»

The Guardian

«Fans av denne veltalende og introspektive forfatteren ønsker deg velkommen til denne inderlige krøniken av hans historie, lidenskaper og nøklene for å låse opp et fruktbart liv.»

Kirkus Reviews

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å bli seg selv:

Rus

Trond Nergaard Bjerke
Innbundet 
379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yoga

Emmanuel Carrère
Innbundet 
363,- 399,-
 

Mor Teresa

María Isabel Sánchez Vegara
Innbundet 
181,- 199,-
 

Lingo

Gaston Dorren
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv