Et åpnere terapirom

utrednings- og behandlingssamtaler til personer med kognitiv funksjonshemming

Personer med utviklingshemming opplever den samme psykiske smerten som andre mennesker når de utvikler psykisk lidelse eller psykiske hverdagsvansker. De blir fortvilet, redde, sinte, kraftløse eller aggressive og har rare og skremmende tanker og sanseopplevelser. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Personer med utviklingshemming opplever den samme psykiske smerten som andre mennesker når de utvikler psykisk lidelse eller psykiske hverdagsvansker. De blir fortvilet, redde, sinte, kraftløse eller aggressive og har rare og skremmende tanker og sanseopplevelser. Fordi denne pasientgruppen generelt har svakere selvregulering av emosjoner, kan symptomene virke uforholdsmessig sterke på omgivelsene. Fordi språket ikke strekker til når emosjonene tar overhånd, kan det gå fysisk ut over ting eller personer.
Denne boken handler om utredning av psykisk lidelse og samtalebehandling til pasienter med utviklingshemming. Boken forener kunnskap om symptomforståelse, personlig kommunikasjonsstil hos pasientene og hvilke typer tilrettelegging som kan være hensiktsmessig i utrednings- og behandlingssamtaler. Sentrale temaer er hvordan man kan tilpasse samtaler til pasientenes kognitive kapasitet og profil og hvordan samtaler og ikke minst arbeid mellom timene kan gjennomføres med hjelp av en støtteperson. I boken trer et åpent, inkluderende og trygt terapirom frem. Målet med boken er å bidra til tryggere terapeuter og bedre behandling for pasientene.
Trine Lise Bakken er PhD, cand. san./klinisk sykepleiespesialist. Hun er fag- og forskningsleder ved Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemming og psykisk helse ved Oslo universitetssykehus, samt førsteamanuensis ved OsloMet. Hun har utgitt en rekke bøker om utviklingshemming og psykisk helse.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
183
ISBN
9788245035360
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Et åpnere terapirom
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et åpnere terapirom:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

DBT

Marsha M. Linehan
Paperback 
689,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv