Meny

Dunkelblum

; Miriam C. Lane (Oversetter)

«Mørkt og komisk, perspektivrikt og særegent om skjeletter i skapet og sår som aldri gror. [...] Dette er et imponerende stykke litteratur, om historisk skyld og hvordan man forholder seg til den, utmerket oversatt av Miriam Lane. Da jeg for et par år siden anmeldte Krazsnahorkai, bøyde jeg meg i hatten. Denne gangen tar jeg den av.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
Alle tier om noe.

August 1989: Jernteppet rives. Ved den ungarske grensen er hundrevis av østtyske flyktninger ivrige etter å komme seg til østerriksk side. Dunkelblum, en søvnig liten by på grensen, begynner å våkne opp fra flere tiår med glemsel. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Alle tier om noe.

August 1989: Jernteppet rives. Ved den ungarske grensen er hundrevis av østtyske flyktninger ivrige etter å komme seg til østerriksk side. Dunkelblum, en søvnig liten by på grensen, begynner å våkne opp fra flere tiår med glemsel. Bak den idylliske fasaden skjuler det seg en forbrytelse som innbyggerne har tiet om. Men nå begynner ting å skje: en ung kvinne forsvinner, en mystisk besøkende stiller merkelige spørsmål, studenter graver opp en glemt jødisk kirkegård.

Ved hjelp av vidd og spenning spenner Eva Menasse opp et bredt historisk lerret fra en liten bys perspektiv, og forteller om hvordan innbyggerne håndterer historisk skyld.

Dunkelblum er et mørkt komisk epos om sårene i landskapet, menneskets sjel og minne.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Forlaget Press
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 489
ISBN: 9788232804658
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Dunkelblum
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger