Meny
 
Zami - en ny måte å stave navnet mitt på - Audre Lorde

Zami - en ny måte å stave navnet mitt på

en biomytografi

; Johanne Fronth-Nygren (Oversetter) ; Knut Ofstad (Oversetter)

«Et helt nødvendig forfatterskap» . Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet»

«Mors ansiktsuttrykk fortalte meg at jeg hadde kommet borti et av de hemmelige smertepunktene som jeg aldri måtte nærme meg igjen. Men det var typisk mor da jeg var liten at dersom hun ikke kunne hindre hvite fra å spytte på barna hennes fordi de var svarte, insisterte hun på at det dreide seg om noe annet. Les mer
Vår pris
181,-
Spar
18,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 181,-
Spar: 18,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«Mors ansiktsuttrykk fortalte meg at jeg hadde kommet borti et av de hemmelige smertepunktene som jeg aldri måtte nærme meg igjen. Men det var typisk mor da jeg var liten at dersom hun ikke kunne hindre hvite fra å spytte på barna hennes fordi de var svarte, insisterte hun på at det dreide seg om noe annet. Dette var ofte tilnærmingen hennes til verden: å endre på virkeligheten. Og kan du ikke endre på virkeligheten, får du endre synet ditt på den.»

Zami: Carriacous benevnelse på kvinner som arbeider sammen som venner og elskere. Carriacou, denne fortryllende øya i Grenada, dette «hjemme» som Audre Lorde i oppveksten i Harlem bare hører om gjennom fortellinger fra sin mor, men som hun ikke finner på kartet. Hun lærer seg tidlig å navigere mellom identiteter, mellom hjemme her og hjemme der, å bevege seg mellom De mørke og De lyse i skoleklassen, å finne motet, selvstendigheten og kraften til å motsette seg urettferdigheten som rammet svarte, lesbiske kvinner i USA på 1950-tallet.

«Zami - en ny måte å stave navnet mitt på» er Audre Lordes mektige biomytografi fra 1982. Med en blanding av selvbiografi, historie og myter, skildrer forfatteren et kvinnefellesskap som strekker seg som årer gjennom livet hennes. Zami er en hyllest til kvinnene som skapte henne, kvinnene hun har elsket og kvinnene hun skal komme til å elske.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fanfare
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 292
ISBN: 9788293509264
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Zami
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Et helt nødvendig forfatterskap» . Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet»

«Zami er et kreativt verk i egen rett» . Hedda Lingaas Fossum, Bokmagasinet i Klassekampen»

«(...) prosaen beveger seg i tilsynelatende ufortrødne setninger som er levende, sjarmerende, nostalgiske, lattervekkende, rike, saftige og erotiske, men alltid i kunstens tjeneste.» . Women's Review of Books»

«Verkene hennes vil være viktige for alle som virkelig er interesserte i å modnes som følsomme, intelligente og bevisste.» . New York Times»

«(...) åpne, ubeskjedne, levende skildringer av kvinners relasjoner.» . The Guardian»