Meny
Norges beste familietopper - Inger Lise Innerdal
Norges beste familietopper - Inger Lise Innerdal

Norges beste familietopper

; Otto Teksum Lund ; Inger Lise Innerdal (Fotograf) ; Otto Teksum Lund (Fotograf)

Det beste i verden er nesten gratis, sier Inger Lise Innerdal og Otto Teksum Lund. De tenker selvfølgelig på toppturer. Her er deres forslag til opplevelsesrike fjellturer for hele familien. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Forfatterne Inger Lise Innerdal og Otto Teksum Lund bruker all fritid på tur, og de har skrevet flere toppturbøker. Hver gang de har gjestet en fjelltopp, tar de en vurdering om turen er så fin at den kvalifiserer for å bli med i bok. Derfor kan du være sikker på at turene som er beskrevet i denne boka, er verdt å gå.

De utvalgte turene byr på stor variasjon. Her er turer for alle. Fjellvante barn kan være med på ganske mange av dem, men du finner også krevende turer for deg som er sprek og ikke redd for luftige partier. Forfatterne har satt sammen en meny av topper som er spredd over det ganske land, og boka presenterer en rekke topper som kanskje ikke er «standard» på lista di, og derfor bidrar til at denne toppturboka har det store ekstra.

Et land av topper!
Hvor skal vi reise? Boka tar for seg fylke for fylke og gjør det lett å legge inn en topptur eller flere i ferieplanene. Hver tur presenteres med kartutsnitt, startpunkt, antall høydemeter som skal forseres samt vanskelighetsgrad fra lett til krevende. Mange av turene kan utvides med flere nærliggende topper. I Trøndelag har for- fatterne valgt ut Forollhogna, Storhornet, Blåhøa, Grythatten, Fonnfjellet, Snuhkie og Jomaklumpan. Alle turene fra middels tunge til tunge, og på disse turene har de tatt skiene i bruk, men sommerturer er nok oftest be- skrevet i resten av boka. Er du i Buskerud, Hedmark eller Oppland, foreslås 13 topper, noen av dem er praktfulle klassikere som Glittertind, Knutshøe og Skogshorn.

Bestem deg og planlegg
Mange kan ikke komme seg fort nok ut. Andre sliter med dørstokkmila. Sett av noen helger eller feriedager i kalenderen. En bok som dette gjør det litt enklere å finne en passende topptur i passende avstand. Bildene frister og overbeviser. De fleste turene i boka har et startpunkt som kan nås med bil. Reis dagen før turen skal gås og overnatt i telt, for eksempel, så har du bedre tid. Har du først kommet deg ut, vil du sjelden angre Og én topptur gir deg lyst til å gå ti andre. Helt sant.

Les om toppene i:

  • Vest-Agder og Aust-Agder (3 toppturer)
  • Rogaland og Hordaland (5 toppturer)
  • Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus (8 toppturer)
  • Buskerud, Hedmark og Oppland (13 toppturer)
  • Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal (12 toppturer)
  • Trøndelag (6 toppturer)
  • Nordland (10 topppturer)
  • Troms og Finnmark (9 toppturer)
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 239
ISBN: 9788205520783
Utgave: 1. utg.
Format: 27 x 20 cm
Nr: 8143811
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
 
 

Inger Lise Innerdal (f 1961) og Otto Teksum Lund (f. 1956) bruker det meste av fritiden til å bestige små og store, kjente og ukjente fjell i Norge. De har satt sin fot på minst 2000 ulike fjell- topper i Norge inkludert 432 kommune- topper og 400 øytopper. For tiden samler de på det høyeste punktet i Norges 37 nasjonalparker, Norges 34 vernede varder samt norske fjell med en primærfaktor på over 500 meter (totalt 910 topper).