Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Nordisk turbok

60 turer i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Island og Grønland

Nordisk turbok tar deg med på 60 fantastiske turer i seks land: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Grønland. En bok full av informasjon og inspirasjon, og en hyllest til den vakre naturen som forener oss her i nord.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Nordiske turperler

Hva med å utvide turområdet til andre nordiske land? Denne boka presenterer et vell av ulike turer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Grønland. Bokas forfatter har vært på fotturer av ulik lengde og vanskelighetsgrad samt padleturer, rideturer, sykkelturer og løpeturer. Her kan du lese om dem og bli inspirert til å planlegge egne turer!

Fantastiske Island

Har du en drøm om fottur på Island? Det har i hvert fall jeg. Inger Karin Natlandsmyr har gått med stor sekk gjennom det eksotiske landskapet på sagaøya, slått opp teltet utenfor turisthyttene og badet i varme kilder. Hun har blant annet gått klassikeren Laugavegur, en fottur på 55 km. Du kan overnatte i hytter eller ligge i eget telt, og turen er middels vanskelig. Boka gir informasjon og masse inspirasjon gjennom flotte bilder. Island er også foretrukket av mange som vil på ridetur med islandshest. Å se dette spesielle landskapet fra hesteryggen i rask tølt, er litt av en opplevelse vi kan skrive under på. Men kanskje du foretrekker korte turer? Du får fine forslag til dagsturer og turer som kun tar noen timer, for eksempel en dagstur til en eller flere av Islands fine fosser eller en padletur i Ísafjorður.

Skogrike Finland

Finland er kjent som «de tusen sjøers land», men først og fremst er landet dekket av skog. I det øde grenseområdet mot Russland lever de store rovdyrene ulv, jerv og bjørn, og Inger Karin har vært på bjørnesafari. De fleste turene som Inger Karin har begått i Finland, er nord for polarsirkelen, i det naturskjønne Lappland. Les om kanotur på elva Ivalojoki, en av Finlands aller fineste padleelver. Den renner gjennom et spennende villmarksområde og byr på vakre teltplasser og noen stryk som må forseres. Boka gir historikk om området samt informasjon atkomst og leie av utstyr. Eller hva med en par dagers fottur i Finlands eldste najonalpark Pyhä-Luosto eller en ukes lengre tur langs Nordkalottruta. Her går det buss fra for eksempel Tromsø til Kilpisjärvi, hvor du kan starte.

Det er i nord, det skjer

Lyst til å oppleve tilnærmet urørt villmark på Grønland? Fra brecampen i Qaleraliq kan man gå guidet, magisk tur på breen eller dra på fisketur i Tasermiutfjorden. De vakre fjellene som omkranser fjorden er for øvrig en bra destinasjon for klatrere. For ambisiøse turgåere anbefales Kungsleden fra Abisko til Hemavan, en klassiker gjennom det fineste av svensk Lappland. Man kan gå den i ett eller dele den opp, turen er tross alt 400 km på sammenhengende tursti som også lar deg oppleve Sarek nasjonalpark. Boka forteller om overnattingsmuligheter på hytter, og dem er det en del av, men man må nok ha med telt også. Så, nå er det bare å tilbringe noen mørke kveldstimer i sofakroken med drømmer og planlegging. Denne boka sparker definitivt i gang reise- og turlysten.

Detaljer

Forlag
Jæren forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
396
ISBN
9788293913078
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Nordisk turbok
Format
22 x 18 cm
Nr
8211507

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nordisk turbok:

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jegere

Reidar Andersen
Innbundet 
345,- 379,-
 

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv