Min side Kundeservice Bli medlem

Norges beste kremtopper

Forfatterne Lund og Innerdal har vært på over 2000 fjelltopper i Norge. I denne boka har de samlet de aller fineste turene – som har spredning både geografisk og med tanke på vanskelighetsgrad, og alle toppene kan nås med vanlig turutstyr. La toppturspesialistene geleide deg opp på Norges kremtopper! Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lykken er å planlegge, glede seg, pakke sekken og dra på tur, mener forfatterne Inger Lise Innerdal og Otto Teksum Lund. Turene bør helst inkludere en topptur eller flere, men det er ikke vesentlig om de er korte eller lange, tunge eller lette. Og toppturer trenger ikke nødvendigvis å være så veldig bratte. Opplevelsen av å komme litt opp i høyden og skue utover landskapet er det viktigste.

Norges beste kremtopper geleider deg til en rekke toppturer, rundt regnet 60, og er for turgåere på alle nivåer. Forfatterne er ikke klatrere, men du må regne med at noen av turene byr på luftig vandring og klyving.

Gir deg lyst til å gå oppover
Stive lårmuskler og anstrengt pust ... du merker at høydemetre forseres, men er du først i gang, kjenner du hvor deilig det er å gå oppover og oppover ... og på toppen får du premien: et vakkert utsyn over deler av moder jord. Samt en velfortjent hvil. Forfatterne har viet mye av sin tid de siste årene til å «samle» på topper i Norge. Det viktigste er ikke hvor høye de er, men at turene byr på vakker natur og gode turopplevelser. Uansett hvor du befinner deg, er det høyst sannsynlig en høyde eller topp i nærheten som er verdt turen opp. Her er Middagsfjellet og Stangenestind i Finnmark, Kneipen og Ryssdalshornet i Sogn og fjordane, Elgspiggen og Midtre Sølen i Hedmark og Hamperokken og Vass-tinden i Troms. Og mange flere, alle presentert med informative tekster og fristende bilder.

Praktisk og inspirerende
Boka tar for seg hele landet, fra Rogaland til Finnmark, og du blir guidet opp på forfatternes egne favorittopper. Fargekode angir vanskelighetsgraden, og tabeller forteller deg om toppenes primærfaktor. Norge har 13 625 topper med primærfaktor over 100 m. Galdhøpiggen har for eksempel primærfaktor 2370 m, mens Store Memurutinden har primærfaktor på 337 m. Primærfaktor forteller hvor høyt fjellet er i forhold til nærmeste høyere nabofjell. Norges flotteste utsiktstopper har høy primærfaktor. Alle beskrevne turer har faktabokser som gir nødvendige opplysninger som hvor du skal starte, antall høydemeter, lengde, tidsbruk, GPS-koordinater og aktuelle kartblad. Kartutsnittene i boka er nyttig som en første introduksjon og gir grei oversikt.

Norges beste kremtopper er for deg som syns at topptur er opptur!

 

Medlemsvurdering:
Gode og detaljerte forklaringer,og merket detaljert på kart hvor en skal gå. Kjempebok.

Gudrun wangsmo

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
223
ISBN
9788205491588
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
28 x 21 cm
Nr
8086729
Serie
Norges beste turer

Medlemmers vurdering

G
Gudrun wangsmo – 23.05.2016

– Gode og detaljerte forklaringer,og merket detaljert på kart hvor en skal gå. Kjempebok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges beste kremtopper:

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv