Min side Kundeservice Bli medlem

Norges beste tureventyr

Hva frister mest? Topptur i Rondane eller telttur i Femundsmarka? Vårskitur i Jotunheimen eller overnatting i hengekøye i nærmeste skogholt? Her er boka som gir deg gode ideer til turer i Norge. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Noen ganger passer det best å dra kun noen kilometer fra stuedøra, andre ganger har vi tid til en skikkelig ekspedisjon. Det viktigste er uansett å komme seg ut – være uteligger for en natt eller flere. Få luftet teltet og fjellskoene. Norges beste tureventyr har en rekke turer som vil passe for de fleste. Noen er krevende, noen er i kategorien lavterskel.

Forfatterne og søsknene Hege og Stine Schultz Heireng har gitt friluftsliv en stor plass i sitt liv. I fjor hadde de 52 overnattingsturer på 52 uker. Det er imponerende, men kan fint la seg kombinere med en vanlig kontorjobb. Hvorfor ikke sove i skogen på en vanlig hverdag før man går på jobb? Det gir en fin og annerledes start på dagen. I denne boka får du ideer og inspirasjon til å tilbringe mye mer av tiden din ute i vår fantastiske natur.

De store naturopplevelsene
Naturen kan ikke oppleves innendørs. Og når du først er ute, må du ta deg tid til å fornemme den. Dvele ved det som mange tar som en selvfølge – en vakker bekk, lysegrønne granskudd, fugler og insekter, stjerner på en mørk vinterhimmel, vakkert sollys gjennom vårgrønt bladverk. Forfatterne senker skuldrene når de kommer seg ut på tur, og de har valgt virkelig å prioritere turlivet.

Boka beskriver turer i de mest kjente turområdene. Du kan lese om turer i områder som Blefjell, Finse, Hardangervidda, Jotunheimen, Rondane, Sunnmøre, Dovrefjell, Femundsmarka, Oslomarka, Vesterålen og Lyngen. Norges beste tureventyr er en helårsbok, så skiturer er også med. Hvorfor ikke bruke sommeren på å oppdage et område du aldri har besøkt før? Her får du i hvert fall gode tips om adkomst, turenes vanskelighetsgrad, eventuelle overnattingsmuligheter, varighet og de erfarne forfatternes egne opplevelser. Med kartutsnitt og masse fristende bilder. Alt ligger med andre ord til rette for en knallfin tursommer!

 

Les om:

 • Blefjellplatået
 • Overnatt i skogen i hengekøye
 • Turer på Hardangervidda
 • Fotturer og vårskiturer i Jotunheimen
 • Jostedalsbreen
 • Turer i Rondane
 • Sunnmøre med Kolåshalvøya og Tafjordfjella
 • Dovrefjell
 • Gå gjennom Femundsmarka til svenskegrensen
 • Skogsøya i Vesterålen
 • Toppturer på Lyngenhalvøya

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
215
ISBN
9788205500556
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Norges beste tureventyr
Format
27 x 21 cm
Nr
8097895
Serie
Norges beste turer

Om forfatterene

Hege Schultz heireng (f. 1984) og Stine Schultz heireng (f. 1981) har et brennende engasjement for friluftsliv og natur. I 2016 gjennomførte de 52 overnattingsturer på 52 uker. For prosjektet vant de prisen Årets Villmarking i 2017, og de ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer i 2016. Tursøstrene skriver artikler om friluftsliv og miljø for aviser og magasiner, og inspirerer både turferskinger og ringrever til å finne turgleden i nærmarka og villmarka. Dette er deres første bok.

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges beste tureventyr:

Lofoten

Kristin Folsland Olsen
Paperback 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Naturleg
-50 %

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
199,- 399,-
 
Til oss
-50 %

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
199,- 399,-
Din Vilma
-50 %

Din Vilma

Gudrun Skretting
Innbundet 
199,- 399,-
 
Haakon
-50 %

Haakon

Haakon
Innbundet 
224,- 449,-
 
Byens spor
-50 %

Byens spor

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
224,- 449,-
 
Atlas
-50 %

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
239,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv