Norges beste turklassikere

Turklassikerne byr på hvite vidder, grønne daler, spektakulære topper, blinkende vann … minner for livet. Her er boka som samler et stort knippe turer i Norge, fra de helt lette til ekstra krevende turer.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

De beste turopplevelsene

Vær turist i eget land og få turminner for livet. Norges flotteste naturopplevelser venter på deg!

Turklassikerne er ikke klassikere uten grunn. De tar deg inn i spektakulær norsk natur, de gir deg opplevelser du ikke glemmer så lett. For mange er nettopp disse turene en døråpner til friluftslivet. En ny sommer står for døren, og mest sannsynlig vil de fleste av oss tilbringe denne i Norge. Denne boka gir deg en unik mulighet til å utforske mulighetene for å ta en drømmetur eller flere.

Fra lett til ekstra krevende
Hvor vanskelig en tur er, avhenger av rutevalg, vær og årstid. Alle turene i boka er merket lett, middels, krevende eller ekstra krevende, og det er i hovedsak lengde samt stigning som bestemmer klassifiseringen. Er det luftig og behov for sikring underveis, må du ha kunnskap om dette. Har du for eksempel ikke gått Besseggen, Romsdalseggen, Galdhøpiggen eller Glittertind, er det på tide nå! Det er turer som passer for (nesten) hele familien, og vil gi opplevelser og synsinntrykk for livet, til tross for at det kan bli folksomt. Men det er fullt mulig å få fred og ro selv på populære turer, det er bare å stå opp når hanen galer og komme seg i fjellstøvlene før alle andre. Forfatterne tar ofte med seg telt og overnatter nær turstart, så de kommer raskt av gårde. Boka tar for seg landsdel for landsdel og har kartutsnitt som viser rutene. Det er en fryd å bla seg gjennom, drømme seg bort og planlegge. Legg inn noen turer i mai og september også, de aller beste månedene i fjellet, mener forfatterne.

Med start i nord
Boka starter med en skikkelig drømmetur – nemlig kryssing av Finnmarksvidda på ski. Det er en krevende tur på 80 km fordelt på fire dager. Forfatterne gikk i februar, men du kan gå den senere for å unngå den verste kulda. Du kan overnatte på hytter eller i telt, og er du ikke trygg på egne ferdigheter, kan du bli med på arrangert tur. Det gjelder for flere av klassikerne. Skal du opp i høyden og må forsere luftige partier, er det lurt å bruke penger på en guide. Videre beveger forfatterne seg til Senja og toppturer til Segla og Hesten. For en genial idé å legge ferieturen til Norges nest største øy!

Opplevelser står i kø
Jotunheimen er et eldorado for toppturentusiaster, eller hva med vårskitur på Jostedalsbreen? Boka presenterer en tur på 3-4 dager som garantert gir det store kicket. En slik tur gir mestringsfølelse, og man blir klar for det meste. Eller ta med familien på tur opp på Glittertinden, en ganske lett og effektiv stigning som passer for alle med en smule kondisjon. Toppen er ikke så lett å finne, men det er kanskje ikke så viktig? Utsikten er uansett formidabel.

Forfatterne mener man må oppleve Aurlandsdalen minst én gang i løpet av livet. Du kan starte fra Finse, Geitrygghytta eller Østerbø og oppleve juv, fosser, blomsterenger eller prøve fiskelykken.

De mest kjente klassikerne er med, men her er også turer som ikke er fullt så kjente, sjekk også alternative ruter. Besseggen kan gås litt utenfor allfarvei, den også, for du kan få nydelig start langs Gjende og gå opp via Bjørnbølet.

Det er nok av fantastiske turer, og boka Norges beste turklassikere skal studeres grundig denne våren! 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
237
ISBN
9788205546950
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Norges beste turklassikere
Format
27 x 20 cm
Nr
8182027
Serie
Norges beste turer

Medlemsblad

Om forfatterne

Hege Shultz Heireng og Stine Shultz Heireng ble tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen i 2017. Samme år mottok de prisen Årets Villmarking. Søstrene er kjente ambassadører for det kortreiste friluftslivet, og har gjestet flere TV- og radioprogrammer. I 2016 fikk de mye oppmerksomhet for turprosjektet «52 overnattingsturer på 52 uker», og ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer.

Utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges beste turklassikere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sak 1569
129,-

Sak 1569

Jørn Lier Horst
Innbundet 
129,- 399,-
 
Til oss
169,-

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
Årene
79,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
79,- 229,-
Kongen
99,-

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv