Min side Kundeservice Bli medlem

Trygge toppturer

111 norske skifjell der du kan unngå skredfarlig terreng

Trygge toppturer er guiden du trenger for å gå til topps på egenhånd, enten du er ganske fersk toppturentusiast eller mer erfaren og ønsker å utvide aksjonsradiusen. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Fjellturentusiast med nyinnkjøpt skiutstyr og liten erfaring med å vurdere skredfare og terreng? Eller veldig lysten på nye utfordringer? Det er etter hvert mange som vil til topps på ski, og det skal kunnskap til for å ta de rette valgene og komme trygt opp og ned. Mange som går toppturer på ski, gjør det derfor sammen med erfarne fjellfolk eller guide. Trygge toppturer er boka du trenger for å gå turer på egenhånd. Du blir flinkere til å planlegge turer ut fra terreng og skredfare, og boka guider deg opp på 111 utvalgte topper med gode beskrivelser av rutevalg. De vises også i flyfoto.

Nøyaktige beskrivelser av oppstigning og nedkjøring
Bokas innledende del gir deg en grunnleggende forståelse av snø og snølag, altså vil du lære hvordan vurdere en eventuell skredfare sammen med varslene som ligger på nettstedet varsom.no. Du lærer også mye av å lese selve beskrivelsene av turene, og det er disse som utgjør det meste av boka. Her finner du 111 toppturer. De er tilgjengelige og lite utsatt for skredfare. Hver tur har en beskrivelse av ankomst (for eksempel hvor du kan parkere bilen), høydemeter, lengde, tidsbruk, hvor bratt det er og om turen regnes som lett eller vanskelig. Kartutsnitt viser inntegnet rute, det samme gjør flyfoto. Plutselig har du oversikt over en rekke flotte muligheter, og er du skikjører in spe med egen sparekonto for randonee-ski, risikerer du å bli alvorlig fristet til en tur i portsbutikken aller først. Denne boka gjør det nemlig litt enklere å komme i gang. Her er mye som egner seg for nybegynnere så vel som mer erfarne på jakt etter nye fjelI.

Toppturer som frister
I Hurrungane kan du gå opp på Lauvnostinden, en stigning på 1000 høydemeter, og er du ute etter en mer ukjent godbit, kan du ta sikte på Store Tverrbotn-tinden. Her er det mange høydemeter som skal forseres men nedkjøring er lang og slak og en nytelse … I Lyngen kan du for eksempel gå opp på Daltind. Turen ser bratt ut på oversiktsbildet, og du skal da også opp over 1500 høydemeter, men er likevel regnet som en enkel tur og et must for toppturfolk. Nedkjøringen fra toppen og ned mot Lyngsdalen er spektakulær. Er du i Tromsø, må man opp på Rødtinden. Overkommelig tur på 450 høydemeter med flott utsikt. Hver av de 111 toppturene beskrives kortfattet og instruktivt.

Det fins selvfølgelig ingen tur som er helt trygg, og du må selv vurdere forhold og egne ferdigheter. Men denne boka er et perfekt «hjelpemiddel» for å kunne komme deg ut på toppturer som er blant de tryggeste. De er dessuten morsomme, utfordrende og tilgjengelig

Detaljer

Forlag
Fri flyt
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
337
ISBN
9788293090229
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
25 x 17 cm
Nr
8081689

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trygge toppturer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Finans

Øyvind Bøhren
Paperback 
699,-
 

Sarek

Ulf Kvensler
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv