Gå grønt

48 turer og 100 tips til et mer bærekraftig friluftsliv

Friluftslivet må sette minst mulig avtrykk. Ta for eksempel toget i stedet for å pakke bilen. Kjøp brukt utstyr eller reparer det du har. Det er heller ikke nødvendig å reise jorda rundt når vi har verdens fineste natur. Denne boka guider deg til 48 unike turer i Norge!

Les mer

269,-

399,- Spar: 130,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - faktabøker fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Grønnere friluftsliv

Det er ingen hemmelighet at friluftsfolk kjøper mye nytt utstyr som man kanskje fint kan greie seg uten. Flere bør i hvert fall sjekke bruktmarkedet først, eller leie, og det er mye som kan repareres og dermed holde fem år til. Boka Gå grønt har tipsene, men gir deg først og fremst forslag til over 40 turer som er spredt rundt om i landet, og som lar seg starte og avslutte i nærheten av offentlig transport.

Gå Grønt er sommerens smarte og inspirerende ferieturbok, og jeg føler det er lett å la seg overtale til grønnere turer uten siste nytt fra Goretex-produsentene.

Naturperlene ligger langs toglinja

Det virker faktisk ganske fristende å ta toget til turens startsted. Skal man avslutte turen et helt annet sted, er jo bil uansett upraktisk. Søstrene Heireng har fått naturopplevelser inn med morsmelka, og de er opptatt av å ta vare på naturen. Du skal ikke ta det som en selvfølge at SUV-en skal fyres opp for å reise på tur. Legg opp til turer som kan starte fra en togstasjon, i hvert fall ikke langt unna. Finse, for eksempel, er et nydelig utgangspunkt for turer på Hardangervidda og Skarvheimen sommer som vinter. Og ved å ta toget til Røros stasjon og bussen til Langen Gjestegård, står du ikke langt fra nordenden av Femunden. Boka foreslår en tre dagers tur i variert terreng som ender ved Røa og båt og buss tilbake til Røros. Turen er så lekkert beskrevet at jeg må en tur innom kottet for å klappe litt kjærlig på den største tursekken!

Børgefjell har alltid vært en drøm. Kanskje kan denne realiseres i år? Nasjonalparken strekker seg fra Trøndelag og inn i Nordland fylke. Ta toget til Majavatnet stasjon, og herfra er det ikke altfor lang gange før du befinner deg i villmarka. Du finner ikke mange hytter og merka stier, men plenty av fin natur. Spektakulært er også Romsdalen. En hyggelig togtur med fine utsikter underveis, tar deg til Åndalsnes, og deretter er det bare å velge og vrake i muligheter. Romsdalseggen, for eksempel.

Her er også kortere turer, som sykkeltur i Nordmarka, fra Sognsvann (t-bane hit) til Grua (togstasjon) og andre kortreiste turer i nærmiljøet. Kun fantasien setter vel egentlig grenser. Det handler om å være fornøyd med det man har.

Hytter du deler med andre

Forfatterne er kritiske til utnytting av store arealer av norsk natur til hyttebygging. Hyttebygginga står nå for 25 % av nedbygging av norsk natur. Vi kan umulig trenge alle disse hyttene med varmekabler og innlagt vann. De slår et slag for å dele på de hyttene vi har. Boka lister turisthytter som har spesielt fin beliggenhet eller spennende arkitektur. Selv har vi vært innom Tungestølen, og det er et magisk sted. Men det er ikke kun fotturer med i boka. Kan det friste med tur til fyr eller padling på Helgelandskysten?

Gå Grønt er sommerens smarte og inspirerende ferieturbok, og jeg føler det er lett å la seg overtale til grønnere turer uten siste nytt fra Goretex-produsentene.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
251
ISBN
9788205583450
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Gå grønt
Format
25 x 21 cm
Nr
8213062

Om forfatteren

Stine Schultz Heireng og Hege Schultz Heireng ble tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen i 2017. Samme år mottok de prisen Årets Villmarking. Søstrene er kjente ambassadører for det kortreiste friluftslivet, og har gjestet flere TV- og radioprogrammer. I 2016 fikk de mye oppmerksomhet for turprosjektet «52 overnattingsturer på 52 uker», og ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gå grønt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bevisst

Trine Bøhnsdalen
Innbundet 
446,- 490,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv