BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Roma

keisernes by

Denne vakre boken er en presentasjon av Roma på keisernes tid, litt om deres historie og dagligliv i Roma, men mest om noen av de viktigste bygningene og monumentene de etterlot seg og som vi kan se i dag. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne vakre boken er en presentasjon av Roma på keisernes tid, litt om deres historie og dagligliv i Roma, men mest om noen av de viktigste bygningene og monumentene de etterlot seg og som vi kan se i dag. Vi kan vandre i dem og beundre dem, men uten veiledning blir det lite liv.
Med denne boken får forfatteren steinene til å tale. Her fortelles de mange fascinerende historiene, mytene og anekdotene knyttet til Kapitolhøyden, Forum Romanum, Palatinerhøyden, Neros gylne hus, Colosseum, Circus Maximus, Augustus' fredsalter og Konstantinbuen, for å nevne noen av de viktigste. Dette bindes sammen med de viktigste keisernes, Augustus, Nero, Trajan, Hadrian, Marcus Aurelius og Konstantin den stores egne fargerike og dramatiske historier som setter monumentene i perspektiv.
Det er dette som gjør Roma til den evige stad; hvor forbindelsen knyttes mellom keisere og dagens Roma-farere. I tillegg får vi innblikk i dagliglivet i antikkens Roma; om alt fra deres matvaner, klesdrakter og frisyrer - til navneskikker, tidsregning, berømte veier og miltærmakt, og deres tanker om religion og døden. Romas bokstavelig talt største monument fra antikken, bymurene, går ofte upåaktet hen av turistene. Disse får bred omtale i boken. Likeså de mange obeliskene.
Med andre ord - her dypdykker vi i historien; til glede ved ditt neste Roma-besøk eller reisen fra sofakroken. Boken er rikt illustrert med mange flotte bilder.
Hugo Flaten (f. 1950) er lege, forfatter, Roma-guide og Roma-entusiast. Nå delvis pensjonert. «Roma - keisernes by» er Hugo Flatens tredje bok om Roma.
«Roma - fontenenes by» kom i 2014 og «Roma - piazzaenes by» i 2018.

Detaljer

Forlag
Prego Mobile
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
415
ISBN
9788284300030
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Roma
Format
27 x 21 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Roma:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Hamnet

Maggie O'Farrell
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv