Tempelboka

Hachijuhakkasho-junrei : buddhistisk pilegrimstur til 88 templer på Shikoku i Japan

; Christine Istad (Fotograf)

Shikoku Henro er Japans eldste og viktigste pilegrimsvandring (1400 km).


Den går fra tempel 1 til tempel 88 rundt øya Shikoku i Osaka-bukten og avsluttes på Mount Koya, det hellige fjellet. Les mer
Vår pris
136,-
Spar
13,-

Veil. pris: 149,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 14 bonuskroner!

Vår pris: 136,-
Spar: 13,-

Veil. pris: 149,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 14 bonuskroner!

Om boka

Shikoku Henro er Japans eldste og viktigste pilegrimsvandring (1400 km).


Den går fra tempel 1 til tempel 88 rundt øya Shikoku i Osaka-bukten og avsluttes på Mount Koya, det hellige fjellet. Vandringen kalles Shikoku Hachijuhakkasho-junrei. Vi gikk turen i to etapper høsten 2007 og 2008, og besøkte Mount Koya i 2009.


Munken Kobo-Daishi innførte den zen-buddhistiske retningen shingon i Japan på 700-tallet. Hovedtanken her er at det finnes tre mysterier: det fysiske, det mentale og ordene. Nirvane kan oppnås i dette livet gjennom hver enkelt del. Mysteriene i det fysiske nås via kroppens bevegelse i meditasjon, mysteriene i det mentale er knyttet til måten man søker sannheten på og mysteriene i ordene blir overlevert gjennom Buddhas sanne tale. Turen er altså en fysisk vei til opplysning.


Gjennom vandringen har vi «gått oss inn» i det japanske samfunnet, og som pilegrimer møtte vi åpne dører der de vanligvis vil være stengt. Vi beveget oss i ulike samfunnslag, og i ulike trossamfunn, og vi møtte mennesker som representerte et bredt spekter av det japanske. Vi møtte også oss selv og vår egen tenkning, og ikke minst våre egne begrensninger.


Vi som gikk turen:
2007: Christine Istad, Kari Gjæver Pedersen og Gjertrud Hals, tempel 1-27
2008: Christine Istad og Kari Gjæver Pedersen, tempel 27-88
2009: Christine Istad, Kari Gjæver Pedersen og Siv Amundssen Lack, tempel 88-1

Stor takk til biskop Taisen Myiata som har skrevet inngående om templene i sin bok om pilegrimsvandringen og som vi har brukt som kilde da vi gikk turen vår og når vi har skrevet boka.

Fakta