Meny
12 eventyr og et spøkelse - Aleksander Gamme
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon

12 eventyr og et spøkelse

; Aleksander Gamme (Illustratør)

Serie: Forunderlige opplevelser 1

Aleksander Gamme er kanskje Norges mest allsidige eventyrer. Her har han samlet et knippe favoritturer, fortalt med saftig humor og positive innstilling til at ALT ER MULIG! Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Aleksander Gamme forventer ikke at noen skal forstå hvorfor han heller vil trekke en tung pulk i månedsvis i Antarktis enn å kjøpe en flunkende ny BMW og cruise rundt på veiene. Det koster omtrent det samme i kroner. Det er stas med ny, fin bil, men godfølelsen varer ikke særlig lenge. En lang og krevende tur i vakker villmark gir derimot varige minner. For ham er slike opplevelser mer verdifulle. Denne boka er en samling av Aleksanders fantastiske reiser, sjeldne opplevelser og merkverdige øyeblikk, fortalt i alvor, men med humor. Hans turer spenner over stort lerret, og han reflekterer og filosoferer over stort og smått underveis, noe som gjør boka ekstra lesverdig og inspirerende.

FRA VÅT SNØ TIL TØRR SAND
Aleksander Gamme har vært på de merkeligste ekspedisjoner. I 12 eventyr og et spøkelse kan du lese om tandemsykling i Sahara, skiturer på Finnmarksvidda, rafting på Nilen, grottetur i Nordland, ridetur over Dovrefjell, skitur til Sydpolen og tilbake til start(!), bestigning av Mount Everest, opphold i Afrikas villmark, til topps på høye fjell i Tadsjikistan ... alle turer koster gjerne krefter, tid og penger, men resultatet blir gjerne helt unike eventyr som verken Aleksander eller turkameratene noen gang vil glemme. Noen bare gjør drømmer til virkelighet, og Gamme er en slik person.

REFLEKTERT OG UNDERHOLDENDE
Boka har stor bredde, og er først og fremst en bok du leser fordi den er underholdende. Du vil antagelig ikke legge opp til en gjennomføring av de samme turene, men kanskje inspireres til å foreta annerledes reiser. Tenke litt utenfor boksen. Det er i hvert fall spennende å følge Gamme på sykkeltur i Sahara, som mursteinsarbeider i Rwanda og krydderkremmer i Marokko. Man imponeres over at noen i det hele tatt kan finne på å sykle i en ørken, med tanke på all sanda som nødvendigvis må havne i drivverket, og hvor mye trøbbel som må oppstå underveis. Og ikke minst alt vannet man må frakte med seg ... Men ut fra det vi kan erfare fra boka, er forfatteren og kompisene hans like blide, uansett hva som skjer. Og det er kanskje den viktigste årsaken til at det går som det går, altså bra! Man må ha en positiv innstilling til det meste her i livet. Og humoristisk sans kan aldri skade. Vi har lest historier om bestigning av verdens høyeste fjell utallige ganger, men ingen forteller historien som Aleksander Gamme. Og ingen har tatt med seg papirfly til topps for å sende ut «verdens høyesteliggende papirfly». Her er lek og moro, selv når farene lurer. Og blant farene er også et spøkelse i et av Englands mest hjemsøkte hus. Hvordan det går, røpes ikke her, men vi kan i hvert fall garantere gode og underholdende turopplevelser i sofakroken!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 231
ISBN: 9788202477943
Utgave: 1. utg.
Format: 27 x 22 cm
Nr: 8067155
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger