Min side Kundeservice Bli medlem

Automobil

gjennom Europas bakgård

Forfatteren reiste rundt i Øst-Europa med en gammel Ford i tre måneder. Reisen gikk fra Oslo til Baltikum, gjennom Hviterussland, Ukraina, Moldova, Romania og Bulgaria og endte i Istanbul. I passasjersetet satt Kvinnen. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Forfatteren reiste rundt i Øst-Europa med en gammel Ford i tre måneder. Reisen gikk fra Oslo til Baltikum, gjennom Hviterussland, Ukraina, Moldova, Romania og Bulgaria og endte i Istanbul. I passasjersetet satt Kvinnen. Reisen foregikk langs ensomme grusveier, mørke autostradaer og kaotiske storbygater. Bilen er forfatterens prisme for å se på kapitalisme, kommunisme, individualitet, massekonsum og frihet. Med historiske kart og register.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
392
ISBN
9788248906049
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Serie
Kagge pocket

Medlemmers vurdering

m
mastorna – 15.12.2006

– I denne boken tar Morten Strøksnes oss med på en moderne odyssé tvers igjennom Øst-Europa per bil. Strøksnes har en svært god penn, og er en velkvalifisert reisende - han har lest seg igjennom nasjonallitteraturene og -historiene, og er en svært habil kommentator. Gjennom møter og intervjuer med en rekke toneangivende mennesker såvel som mannen i gata, får vi interessante innblikk i samfunnslivet i landene han reiser igjennom. Særlig imponert ble jeg over fremstillingen hans av forholdet mellom den russiske minoriteten og etniske latviere i Latvia, som vitner om grundig research og kritisk refleksjon. Automobil anbefales dersom du selv har planer om, eller ønsker å lære mer om "hvordan det egentlig er" i disse landene. Den er også en særs fornøyelig reiseskildring, som flere steder fikk meg til å le.

B
BackPacker – 24.02.2005

– Dette er en reiseskildring, en reise fra Oslo til Istanbul i en gammel Ford Scorpio. Reisen går gjennom Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Moldova, Romania, Bulgaria og Tyrkia. Land jeg vet lite om, og som er morsomt å lese om. Gjennom reisen lærte jeg faktisk ganske mye om enkelte land og byer, og også endel historie. Med seg på turen har han en dame, fru Rita. Strøksnes skriver meget godt, med godt blikk for detaljer og en fin måte å beskrive både steder og mennesker. Mest spennende er delene om Romania (som har fått mest plass i denne boken) og Ukraina, som han besøkte kort tid før revolusjonen som fant sted noen måneder tilbake. Jeg liker reiseskildringer godt, og denne likte jeg veldig godt. Jeg kommer nok til å lese mer av denne mannen! Anbefales!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Automobil:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv