Min side Kundeservice Bli medlem

Drømmen om Asia

Få nordmenn kjenner Asia bedre enn Torbjørn Færøvik. I over 20 år har han reist på kryss og tvers over hele verdensdelen - som utenriksreporter i NTB, Arbeiderbladet og NRK. 1996-97 var han verdensreporter i NRK Radio. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Få nordmenn kjenner Asia bedre enn Torbjørn Færøvik. I over 20 år har han reist på kryss og tvers over hele verdensdelen - som utenriksreporter i NTB, Arbeiderbladet og NRK. 1996-97 var han verdensreporter i NRK Radio. Av utdannelse er han historiker (cand.philol) med det moderne Kina som spesialområdet. Færøvik forteller med innsikt og engasjement om en verdensdel i forvandling. Dette er hans første bok. Asia er en verdensdel hvor det er vanskelig å skille drøm fra virkelighet. Det bor 3 milliarder mennesker der - halve menneskeheten. I Drømmen om Asia tar Asia-eksperten og tidligere verdensreporter i NRK, Torbjørn Færøvik, deg med på en reise. Kanskje den mest spennende reisen du har opplevd. Den begynner i Tibet, fortsetter gjennom Kina, Japan, Vietnam, Thailand og flere andre land og slutter i Dalai Lamas bolig ved foten av Himalaya. Ingen verdensdel endrer seg raskere. Det neste århundre, sier ekspertene, tilhører Asia. I Drømmen om Asia møter du menneskene og fargene, maten og luktene, drømmene og virkeligheten.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202797010
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Serie
Reisefølge

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

E
EgilO – 19.07.2005

– Forfatteren har skrevet flere gode boeker om Asia, og denne er intet unntak. Grunnet et relativt stort kontaktnett, skaffer forfatteren seg intervjusubjekter som sitter paa opplysninger som er svaert intressante for leseren og historien boken omhandler. Eksempler paa dette er eks president frue Imelda Marcos paa Filippinene, og selve prikken over i'en; Dalai Lama, fra hans oppholdssted i India. Reisen starter med et to ukers opphold i Tibet, fortsetter ned Yangtzekiang til Shanghai, videre til Guangzhou. Over halve boken omhandler forfatterens spesialfelt: Kina, mens resten av reisen gaar gjennom Korea, Japan, Vietnam og THailand, foer den avsluttes i India. Forfatteren beskriver baade reisen, og de ulike stedenes mer eller mindre dramatiske historie. Dette er altsaa baade historie- og reisekunnskap i samme pakke! En meget fin bok, som herved anbefales!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drømmen om Asia:

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv