Min side Kundeservice Bli medlem

Grensen

en reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen

«Erika Fatland er ikke bare en god forfatter med sans for journalistiske poenger. Hun er målrettet og uredd, og hun synes å ha en ustoppelig arbeidskapasitet. ... «Grensen» er som et kinderegg, en reiseskildring, en historiebok og en biografi om mennesker vi vanligvis ikke hører noe særlig om, men som kommer oss nærmere gjennom Fatlands mange måneder lange odyssé. Boka er også ajourført helt opp til i sommer, og det er bra.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Med Erika Fatland som kunnskapsrikt reisefølge langs Russlands grense, fra Norge i vest og hele veien til Asia, over land og vann, får du et levende bilde av hverdagsliv, historie og kultur fra vest til øst. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Russland, som i Romanov-dynastiets storhetstid kontrollerte en sjettedel av jordens overflate, er fortsatt enormt i sin utstrekning. Det er ca 6000 kilometer fra Hviterussland og Ukrainas grense i vest til Stillehavets kyst i øst, med areal dobbelt så stort som USA. Selve landegrensen er nesten 20 000 kilometer lang, med 14 naboland, og kystlinjen nesten 38 000 kilometer.

RUNDT RUSSLAND
Spenningen er til å ta og føle på når Erika Fatland, under dekke av å være resepsjonist på familieslakteriet på vestlandet, lar seg skysse rundt i Nord-Korea som deltaker i en gruppereise, mens hun forsøker å få et gløtt inn bak den strengt kontrollerte fasaden. Vi er med når hun føler seg fortapt og språkløs i Kina, varmt velkommen på et lite gårdsbruk i det bittelille Poporetsjnoje i Kasakhstan, og på hennes episke båtreise gjennom den klimaskapte nordøstpassasjen.

FRA ØST TIL VEST TIL ØST
Hun har reist fra grensen mot Norge og Finland i vest, gjennom de andre europeiske nabolandene og østover langs Kaukasus, i det fjerne Østen, og over flere hav. Forfatteren beskriver møtene med menneskene, kulturene og matrettene, men også de hasardiøse bilturene og mer bekvemme togturer, frykt, glede, ubehag og lettelse så det føles som vi har vært der med henne.

Reis med Erika Fatland gjennom Russlands mange naboland og -hav:

 • Nord-Korea
 • Kina
 • Mongolia
 • Kasakhstan
 • Aserbajdsjan
 • Georgia
 • Ukraina
 • Hviterussland
 • Litauen
 • Polen
 • Latvia
 • Estland
 • Finland
 • Norge
 • Russlands kystlinje grenser til:

 • Nordishavet
 • Atlanterhavet
 • Stillehavet
 • og tretten randhav, blant annet Svartehavet, Det kaspiske hav, Barentshavet, Østersjøen og Japanhavet.

Medlemsvurdering:
En fantastisk og lærerik bok av en forfatter som sitter inne med mye kunnskap!

Brita Loeng

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
623
ISBN
9788248920267
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 16 cm
Nr
8108730
Priser
Bokbloggerprisen. Åpen klasse 2017

Om forfatteren

ERIKA FATLAND (f. 1983) fikk sitt store gjennombrudd med boka Sovjetistan i 2014. Hun er utdannet sosialantropolog, behersker åtte språk og har studert og arbeidet internasjonalt. Forfatter- debuten var med barneboka Foreldrekrigen (2009) og siden har det gått slag i slag. Hun ble brageprisnominert for sakprosaboka Englebyen (2011) og har gitt ut Året uten sommer (2012) om 22. juli-tragedien samt reiseskildringen Sovjetistan (2014) som ble en bestselger både i Norge og utlandet. Bøkene er oversatt til ti språk.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Erika Fatland er ikke bare en god forfatter med sans for journalistiske poenger. Hun er målrettet og uredd, og hun synes å ha en ustoppelig arbeidskapasitet. ... «Grensen» er som et kinderegg, en reiseskildring, en historiebok og en biografi om mennesker vi vanligvis ikke hører noe særlig om, men som kommer oss nærmere gjennom Fatlands mange måneder lange odyssé. Boka er også ajourført helt opp til i sommer, og det er bra.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Erika Fatland har reist langs verdens lengste grense - og resultatet er en innholdsmettet, men aldri utslitende dokumentar fra Pyongyang til Kirkenes. ... Slik blir historiens kraftlinjer tydelige enda engang gjennom denne grundige og velskrevne boken fra en av våre dyktigste og mest originale yngre sakprosaforfattere.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Verdens lengste grense. En umulig reise. Men nå er det gjort. Og skrevet. Strålende folkeopplysning. Les & lær!»

Jens Riisnæs, reiseguru

«Imponerende reiseskildring. Boken har så mange fortrinn at det er vanskelig å nevne alle. Fatland behersker sjangeren til fullkommenhet ... Den er en nytelse å lese.»

Geir Flikke, Aftenposten

«Erika Fatland har skrevet en grenseoverskridende og magisk bok» Jyllands-Posten»

"Beundringsverdig og ambisiøst" - Klassekampen

Medlemmers vurdering

B
Brita Loeng – 09.03.2022

– En fantastisk og lærerik bok av en forfatter som sitter inne med mye kunnskap!

T
Toril Sehested Zakariassen – 08.03.2022

– Det er en fabelaktig god bok! Uforståelig at Erika Fatland har gjort denne reisen og fått med seg så mye. Har kommer til Ukraina som dessverre er mer aktuell enn noen gang. Kommer helt sikkert til å lese mer av Flatland etter denne boka. Skal den bedømmes med terning må det bli minst en sekser❤️🌹

G
Gro Anita – 04.05.2021

– Veldig bra skrevet , føltes ut som jeg var med på reisen og jeg lærte mye nytt . Anbefales på det varmeste !

R
Rolf A Rasmussen – 07.04.2021

– Grenseland

A
Arve Plassen – 12.01.2021

– Grensen

G
Gunnar Hasle – 09.01.2018

– Erika Fatland har et blikk for små og tildels komiske detaljer, som får meg til å tenke på Knut Hamsun. I tillegg er denne boken spekket med, for meg, ny kunnskap. Selv om hun skriver om fjerne land vi ellers hører lite om, kaster den lys over Russland. Denne boken bør alle lese.

B
Bjørn Bru – 13.12.2017

– Enig med Risnes,men er ikke sikker på om det er så mye nytt som bringes til torgs. Mener Fatland bør jobbe med sin stil formidle å,bli for journalistisk.

A
Aslaug Eline Andersen – 01.12.2017

– En helt fantastisk bok! Den var nesten ikke til å legge fra seg! Ikke bare forteller Fatland om landene hun besøker, men også om hva de forskjellige land og folkeslag har opplevd gjennom århundrer!! Den kan absolutt anbefales, og bør bli lest av både unge og eldre.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 22.09.2017

– Når Erika Fatland drar på tur tar hun oss med på det meste og gjerne på steder vi aldri ville kommet på å besøke på egenhånd. Hun har sneket seg inn i Nord-Korea, seilt Nord-østpassasjen, rotet seg bort i Kina og besøkt folk og fe langs hele den russiske grensen. Som den glimrende fortelleren hun er blir det en svært spennende reise også for oss som slapp å skumpe og skrangle oss fram med tog og andre farkoster. God reise alle sammen!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grensen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv