Meny
Erika Fatland: Høyt
Høyt - Erika Fatland

Høyt

en reise i Himalaya

«Et nytt toppnivå ... Erika Fatland drar til steder de fleste holder seg unna, og lander fjellstøtt etter sin reise i Himalaya»

, Dagbladet Terningkast 6

Bli med på en svimlende reise gjennom Himalayas utrolige landskap og dramatiske historie. Møt folk og kulturer i bortgjemte fjelldaler i fjellkjedens fem svært ulike land.

 

Les mer
Reise
Kulturhistorie
Illustrert
Populær
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Eventyrlige Himalaya

Bli med på en svimlende reise gjennom Himalayas utrolige landskap og dramatiske historie. Møt folk og kulturer i bortgjemte fjelldaler i fjellkjedens fem svært ulike land.

Når forfatteren og eventyreren Erika Fatland reiser, er det ikke for å erobre fjelltopper eller landemerker. Hun drar for å bli kjent med folkene som bor der og de ulike kulturene, smake på maten og oppleve skikkene deres. Hvordan er dagliglivet i en bortgjemt fjelldal i Himalaya?

Fatland reiser gjennom fjellkjedens fem svært ulike land og lar oss møte menneskene som lever der. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner, det snakkes utallige språk og folkegruppene har svært ulike levesett. Modernitet og tradisjon støter sammen i fjelldalene.

Ny, mesterlig reiseskildring

Hva er Himalaya?
Hvor begynner og hvor slutter Himalaya? Kan man si at den begynner ved det høyeste fjellet i vest, Nanga Parbat i Pakistan, og ender i Stillehavet? spør forfatteren seg i et forsøk på å avgrense området hun skal utforske.

Hun velger å starte sin Himalaya-reise der veien til Himalaya hadde sin begynnelse, i den gamle kinesiske silkeveibyen Kashgar. Derfra følger hun samme livsfarlige vei som den unge nordmannen Wilfred Skrede tok for nesten åtti år siden, da han dro Over verdens tak for å komme seg til treningsleiren for Det frie norske luftvåpenet i Canada.

Hvordan er dagliglivet i en bortgjemt fjelldal i Himalaya?

Eks-prinsesser og levende gudinner
Fatland besøker det myteomspunne og utilgjengelige fyrstedømmet Hunza i Pakistan, drikker verdens beste te i Darjeeling i India, møter den halvt amerikanske og halvt sikkimesiske prinsessen i Indias nest minst folkerike stat Sikkim og overværer hellig nakendans utført av sjenerte, berusede menn i kongeriket Bhutan.

Ferden går videre til Kina og noen unge, arbeidssky nonner i Tibet, et besøk til Dalai Lamas hjemsted McLeod Ganj og til den hellige Manasarovarsjøen, der Buddha ifølge legenden ble unnfanget. I Nepal møter vi blant annet jenter som har vært opphøyd til levende barnegudinner, får bli med forfatteren og følget hennes på den tøffe turen til Base Camp Mount Everest og treffer på den sjeldne snøleoparden før reisen avsluttes ved Lugusjøen, i kvinnenes kongerike.

Vi blir ikke bare slått av naturskildringene og de eksotiske reiserutene. Like spennende er møtene med alle de forskjellige menneskene fra ulike samfunnslag.

Ta en eventyrlig reise høyt i Himalaya, trygt hjemme hos deg selv! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Jan-Erik Smilden, Dagbladet
Terningkast 6 Adresseavisen
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 634
ISBN: 9788248926146
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8168717
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

ERIKA FATLAND (f. 1983) ble nominert til Brageprisen for sin første sakprosabok, Englebyen i 2011. Siden har hun gitt ut Året uten sommer om 22. juli-tragedien og reiseskildringene Sovjetistan og Grensen. Fatland har mottatt en rekke priser og bøkene hennes er oversatt til 20 språk. Fatland er utdannet sosialantropolog og behersker åtte språk.

«Et nytt toppnivå ... Erika Fatland drar til steder de fleste holder seg unna, og lander fjellstøtt etter sin reise i Himalaya»

, Dagbladet Terningkast 6

«Selv leseren hiver etter pusten ... 'Høyt' forener det beste fra moderne sosialantropologi med de gamle oppdagelsesreisendes begeistring i møte med kartets hvite flekker.»

Adresseavisen Terningkast 6

«Erika Fatland er i ferd med egenhendig å fornye den norske oppdagelseslitteraturen.»

, VG Terningkast 5

«Erika Fatland på nye høgder ... Ho er personleg utan å ta for mykje plass. Slikt blir det god reiselitteratur av.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Erika Fatlands 'Høyt' er en påminnelse om at det sjelden har føltes riktigere å melde seg på en pakketur til Himalaya.»

, Morgenbladet

«Erika Fatland har skrevet et mesterverk ... Hun er en av de beste reiseskribentene Norge noensinne har fostret.»

, Aftenposten

«Selv leseren hiver etter pusten» Adresseavisa, terningkast 6»

«Drivende godt og engasjerende» Dagsavisen»