Min side Kundeservice Bli medlem

Høyt

en reise i Himalaya

«Drivende godt og engasjerende» Dagsavisen»

Bli med på en svimlende reise gjennom Himalayas utrolige landskap og dramatiske historie. Møt folk og kulturer i bortgjemte fjelldaler i fjellkjedens fem svært ulike land.

 

Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Eventyrlige Himalaya

Bli med på en svimlende reise gjennom Himalayas utrolige landskap og dramatiske historie. Møt folk og kulturer i bortgjemte fjelldaler i fjellkjedens fem svært ulike land.

Når forfatteren og eventyreren Erika Fatland reiser, er det ikke for å erobre fjelltopper eller landemerker. Hun drar for å bli kjent med folkene som bor der og de ulike kulturene, smake på maten og oppleve skikkene deres. Hvordan er dagliglivet i en bortgjemt fjelldal i Himalaya?

Fatland reiser gjennom fjellkjedens fem svært ulike land og lar oss møte menneskene som lever der. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner, det snakkes utallige språk og folkegruppene har svært ulike levesett. Modernitet og tradisjon støter sammen i fjelldalene.

Ny, mesterlig reiseskildring

Hva er Himalaya?
Hvor begynner og hvor slutter Himalaya? Kan man si at den begynner ved det høyeste fjellet i vest, Nanga Parbat i Pakistan, og ender i Stillehavet? spør forfatteren seg i et forsøk på å avgrense området hun skal utforske.

Hun velger å starte sin Himalaya-reise der veien til Himalaya hadde sin begynnelse, i den gamle kinesiske silkeveibyen Kashgar. Derfra følger hun samme livsfarlige vei som den unge nordmannen Wilfred Skrede tok for nesten åtti år siden, da han dro Over verdens tak for å komme seg til treningsleiren for Det frie norske luftvåpenet i Canada.

Hvordan er dagliglivet i en bortgjemt fjelldal i Himalaya?

Eks-prinsesser og levende gudinner
Fatland besøker det myteomspunne og utilgjengelige fyrstedømmet Hunza i Pakistan, drikker verdens beste te i Darjeeling i India, møter den halvt amerikanske og halvt sikkimesiske prinsessen i Indias nest minst folkerike stat Sikkim og overværer hellig nakendans utført av sjenerte, berusede menn i kongeriket Bhutan.

Ferden går videre til Kina og noen unge, arbeidssky nonner i Tibet, et besøk til Dalai Lamas hjemsted McLeod Ganj og til den hellige Manasarovarsjøen, der Buddha ifølge legenden ble unnfanget. I Nepal møter vi blant annet jenter som har vært opphøyd til levende barnegudinner, får bli med forfatteren og følget hennes på den tøffe turen til Base Camp Mount Everest og treffer på den sjeldne snøleoparden før reisen avsluttes ved Lugusjøen, i kvinnenes kongerike.

Vi blir ikke bare slått av naturskildringene og de eksotiske reiserutene. Like spennende er møtene med alle de forskjellige menneskene fra ulike samfunnslag.

Ta en eventyrlig reise høyt i Himalaya, trygt hjemme hos deg selv! 

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
634
ISBN
9788248926146
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Høyt
Format
22 x 16 cm
Nr
8168717

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

ERIKA FATLAND (f. 1983) ble nominert til Brageprisen for sin første sakprosabok, Englebyen i 2011. Siden har hun gitt ut Året uten sommer om 22. juli-tragedien og reiseskildringene Sovjetistan og Grensen. Fatland har mottatt en rekke priser og bøkene hennes er oversatt til 20 språk. Fatland er utdannet sosialantropolog og behersker åtte språk.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Drivende godt og engasjerende» Dagsavisen»

«Selv leseren hiver etter pusten» Adresseavisa, terningkast 6»

«Erika Fatland held stilen og nivået frå tidlegare bøker.» Stavanger Aftenblad, terningkast 5»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Høyt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
79,- 229,-
Vrakeren
3 for 2

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv