I Sigurd Jorsalfars fotspor

en pilegrimsberetning

Den 18 år gamle kongen av Norge, Sigurd I Magnusson, la i 1108 ut fra Vestlandet med 60 vikingskip og rundt 10.000 mann. Etter oppfordring fra Pave Urban II drog Sigurd og hans følge for å se hellige steder og for å være med på å befri Det hellige land fra muslimene. Les mer

398,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Den 18 år gamle kongen av Norge, Sigurd I Magnusson, la i 1108 ut fra Vestlandet med 60 vikingskip og rundt 10.000 mann. Etter oppfordring fra Pave Urban II drog Sigurd og hans følge for å se hellige steder og for å være med på å befri Det hellige land fra muslimene. «Jorsalfareren» brukte tre år på sin berømte pilegrimsreise sjøveien til Jerusalem og Miklagard.
Teologistudenten, Inge Bruland, senere prest, fotograf og forfatter, drog som 22-åring til Israel rett etter 6-dagerskrigen i 1967 for å se de hellige steder og være med å bygge opp den israelske idealstat som «frivillig» i en Kibbutz i Galilea. Det ble starten på en nesten 50 år lang kjærlighet til Det hellige land.
I denne boken tar han oss med i Sigurd Jorsalfars fotefar. Historien om Sigurd og hans møte med konger og dronninger, venner og fiender fortelles parallelt med forfatterens møte med mennesker, natur og kultur på de mange steder Sigurd besøkte. Med sin gode penn og utsøkte fotokunst gjør han oss både til Sigurds samtidige og gir oss et levende møte med dagens mennesker.
Bruland tar oss med til Europas mest interessante pilegrimsmål som Mont Saint-Michel, Santiago de Compostela, Sintra, Lisboa, Monte Sant Angelo, Siracusa, Kypros, Istanbul. Og i Det hellige land gjør han oss kjent både med de hellige steder og med de mennesker som lever der i dag, jøder og palestinere, kristne, muslimer og samaritaner. Med sin enestående evne til kontakt og grenseløse vilje til aldri å gi opp, tar han oss med over alt fra jødiske borgerhjem til palestinske flyktningeleirer og beduintelt.
Det blir krig og drama, faste og bønn. Det blir munker og helgener, tjuver og «terrorister.» Det blir spennende og fargerike møter med enkeltmennesker og et helt perlekjede av verdens kulturskatter langs ruten. Det hele toppes med over 140 av Bruland beste bilder.

Detaljer

Forlag
Dreyer bok
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
311
ISBN
9788293193609
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
I Sigurd Jorsalfars fotspor
Format
26 x 24 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I Sigurd Jorsalfars fotspor:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Firenze

Peter Normann Waage
Innbundet 
390,- 429,-
 

Gilead

Marilynne Robinson
Innbundet 
363,- 399,-
 

Lila

Marilynne Robinson
Paperback 
145,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv