Min side Kundeservice Bli medlem

I skyggen av Bysants

I år 578 dro munken Johannes Moscho og hans elev sufien Sophronius, på en reise gjennom hele det bysantiske keiserdømmet. I 1994 foretar den britiske forfatteren og journalisten William Dalrymple den samme reisen med munkens opptegnelser i bagasjen. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I år 578 dro munken Johannes Moscho og hans elev sufien Sophronius, på en reise gjennom hele det bysantiske keiserdømmet. I 1994 foretar den britiske forfatteren og journalisten William Dalrymple den samme reisen med munkens opptegnelser i bagasjen. Ferden, som går fra Hellas til Egypt, via bl.a. Tyrkia, Syria og Libanon, gir et fascinerende innblikk i områdets historiske og religiøse utvikling - og ikke minst bakgrunnen for mange av vår tids dramatiske konflikter. William Dalrymple møter en verden med urgamle klostre som har overlevd århundrer med islamsk styring, men som nå står i fare for å forsvinne.
Gjennom hele denen fascinerende reisen får leseren samtidig et fargerikt innblikk i hvordan Moscho opplevde denne turen for over 1500 år siden.

William Dalrymple har skrevet en rekke prisbelønte reiseskildringer. I skyggen av Bysants beskriver til fulle hans evne til å formidle kunnskap på en både intelligent og poetisk måte.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203214233
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
From the holy mountain : a journey in the shadow of Bysantium
Serie
Sidespor

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I skyggen av Bysants:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv