Min side Kundeservice Bli medlem

Kina

en reise på livets elv

Hør Trond Brænne lese om den eventyrlige reisen oppover elven Yangzi - fra Shanghai til kilden i Tibet.

I havnebyen Shanghai går Torbjørn Færøvik, en av våre fremte Kina-eksperter, ombord på fartøyet Østavinden. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Hør Trond Brænne lese om den eventyrlige reisen oppover elven Yangzi - fra Shanghai til kilden i Tibet.

I havnebyen Shanghai går Torbjørn Færøvik, en av våre fremte Kina-eksperter, ombord på fartøyet Østavinden. 6320 kilometer senere og 5500 meter over havet, i et vilt, vakkert og ensomt brelandsskap, når han elvens utspring.


Sammen med forfatteren har produsent Grethe Berge laget et utdrag fra boka for opplesning i NRK P2.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202257361
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Priser
Brageprisen Åpen klasse 2003

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

J
JH – 19.08.2005

– Med sin lette naivitet, men svært gode innblikk og kunnskaper drar Færøvik fra Shanghai i Øst til Yangze-elvens kilde i Tibet i Vest. På veien møter han mennesker og historier som alle gir et bilde på hva Kina har vært, er, og kanskje kan bli.
Det er, som alle møter med Kina, et møte som oppfordrer til reiselyst og oppdagelse; som inviterer til kulturelle møter; og som introduserer et rike som vi ikke kommer til om vi utrøttelig graver oss til andre siden av jorden, men som krever enn mental reise like mye som en geografisk forflytting.
For dem med mye kunnskap om Kina kan det bli noe tynt med informasjon ettersom man bør vite det meste Færøvik kommer med, men for dem som ønsker et innblikk og introduksjon til dette eldgamle rike burde boken være perfekt.

E
EgilO – 16.06.2005

– Torbjørn Færøvik har skrevet flere bøker om og med Asiatiske land. Eksempler er boken om Marco Polos reiser, boken om India og en som heter Asia. Livets elv handler om reisen Færøvik tok med fartøyet Østavinden opp elven Yangtzekiang. Samtidig som dette er geografisk og kulturelt en episk reise, gjør Færøvik reisen enda mer rik ved at han besørger omfattende historiske beskrivelser fra stedene båten går forbi. Denne historien ser han i lys av den nyvunne rollen Kina har i verden, med sterk økning i økonomi og handel. Langt oppe i Yangtzekiang ligger for eksempel verdens mest befolkede by, Chongquing, med nærmere 30 millioner innbyggere. Boken er et verk med både sosialvitenskaplige, antropologiske og politiske observasjoner av høy klasse, og passende nok ender turen ved en kilde høyt oppe i Tibet. En mektig bok

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kina:

Se flere

Logg inn

Handlekurv