Min side Kundeservice Bli medlem

Kina

en reise på livets elv

Beretningen er som hentet ut av eventyret. En reise gjennom Kina på Yangzi - ChangChang, den lange elva - selve livets elv, Kinas pulsåre. En reise i nåtid og fortid.

I havnebyen Shanghai går Torbjørn Færøvik, en av våre fremste Kina-eksperter, ombord på fartøyet "Østavinden". Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Beretningen er som hentet ut av eventyret. En reise gjennom Kina på Yangzi - ChangChang, den lange elva - selve livets elv, Kinas pulsåre. En reise i nåtid og fortid.

I havnebyen Shanghai går Torbjørn Færøvik, en av våre fremste Kina-eksperter, ombord på fartøyet "Østavinden". 6320 kilometer senere og 5500 meter over havet, i et vilt, vakkert og ensomt brelandsskap, når han kildens utspring. Reisen har tatt 99 døgn, vært strabasiøs og fantastisk. Han har lagt bak seg landsbyer på stylter og store, kaotiske millionbyer, pagoder og røde templer, slukter og ville fossefall. Han har møtt alle slags mennesker - partipamper og værbitte nomader, tiggere med utstrakte hender og milliardærer som spiser andestek overstrødd med gullstøv. Han har reist i det støyende dagliglivet, i kulturen, politikken, religionen og i historien. Kina er i forandring, ikke noe land i verden endrer seg raskere i dag. En ny tid begynte da formann Mao ble lagt i sin sarkofag i 1976. Men forfatteren bringer oss til tider årtusener før dette; Færøvik gir oss en enestående kunnskaps- og eventyrreise gjennom Midtens rike, dette veldige landet med 1,3 milliarder innbyggere og en historie som aldri slutter å fascinere.

Torbjørn Færøvik fikk Brageprisen 2003 for denne boken.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788202438166
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Priser
Brageprisen Sakprosa 2003
Serie
Reisefølge

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

J
JH – 19.08.2005

– Med sin lette naivitet, men svært gode innblikk og kunnskaper drar Færøvik fra Shanghai i Øst til Yangze-elvens kilde i Tibet i Vest. På veien møter han mennesker og historier som alle gir et bilde på hva Kina har vært, er, og kanskje kan bli.
Det er, som alle møter med Kina, et møte som oppfordrer til reiselyst og oppdagelse; som inviterer til kulturelle møter; og som introduserer et rike som vi ikke kommer til om vi utrøttelig graver oss til andre siden av jorden, men som krever enn mental reise like mye som en geografisk forflytting.
For dem med mye kunnskap om Kina kan det bli noe tynt med informasjon ettersom man bør vite det meste Færøvik kommer med, men for dem som ønsker et innblikk og introduksjon til dette eldgamle rike burde boken være perfekt.

E
EgilO – 16.06.2005

– Torbjørn Færøvik har skrevet flere bøker om og med Asiatiske land. Eksempler er boken om Marco Polos reiser, boken om India og en som heter Asia. Livets elv handler om reisen Færøvik tok med fartøyet Østavinden opp elven Yangtzekiang. Samtidig som dette er geografisk og kulturelt en episk reise, gjør Færøvik reisen enda mer rik ved at han besørger omfattende historiske beskrivelser fra stedene båten går forbi. Denne historien ser han i lys av den nyvunne rollen Kina har i verden, med sterk økning i økonomi og handel. Langt oppe i Yangtzekiang ligger for eksempel verdens mest befolkede by, Chongquing, med nærmere 30 millioner innbyggere. Boken er et verk med både sosialvitenskaplige, antropologiske og politiske observasjoner av høy klasse, og passende nok ender turen ved en kilde høyt oppe i Tibet. En mektig bok

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stoner

John Williams
Innbundet 
363,- 399,-

Kraften

Naomi Alderman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Roma

Hugo Flaten
Innbundet 
227,- 249,-

Logg inn

Handlekurv