Meny
 

Mjøsa rundt med mor

ei livsreise

«dette er bare noe helt for seg selv»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5
Ei annleis klassereise

Dette er ei forteljing om ei mor og ein son på biltur rundt Mjøsa. Bjørn Hatterud er homofil, funksjonshemma og klassereisande. Som tenåring drøymde han seg vekk frå heimbygda Veldre, nord for Brumunddal. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Ei annleis klassereise

Dette er ei forteljing om ei mor og ein son på biltur rundt Mjøsa. Bjørn Hatterud er homofil, funksjonshemma og klassereisande. Som tenåring drøymde han seg vekk frå heimbygda Veldre, nord for Brumunddal. På ein trimma moped tok han sine fyrste turar bort frå bygda, inn i fridommen.

Då han var 21 år gammal, flytta han til Oslo, der han har budd sidan. I tankar og samtaler reiser vi mellom fortida og notida, bygda og byen, mellom ulike lag av minne frå livet til ein bygdegut frå arbeidarkår, som har arbeidd seg inn i kunst- og kulturfeltet i hovudstaden.

Dette er ei forteljing om korleis ein aldri heilt kjem seg bort frå plassen ein voks opp. Boka er ei hyllest til ein oppvekst, ein generasjon, eit geografisk område og ikkje minst til ei mor.

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«dette er bare noe helt for seg selv»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

«Hatterud er multi-outsider, men der det å vokse opp som handikappet, overvektig, arbeiderklassegutt og homofil kunne være en temmelig giftig cocktail i bygdedyrets hender, har han i senere tid omfavnet det som deler av samfunnet tidligere anså som svakheter og gjort det til en enorm styrke, blant annet i hans klassereise i storbyen og kulturlivet. Således er hans tekster til stor inspirasjon for andre å lese, også utover den litterære verdien»

, Dagens Næringsliv

«Boka til Hatterud er svært god å lesa. Ho viser kor mykje kjærleik og litt trass kan ha å seie for at ein skal verta fri.»

, Minervanett.no

« «Det å føle tilhørighet, kjærlighet og stolthet til en plass, og samtidig ha et behov for å forlate den, er ikke bare lett. Men du verden så god litteratur det blir av det!»

, Klassekampen

«En sår, klok og mangefassetert tekst som har noe å lære alle om livet»

, Klassekampen