Meny
Norges fjelltopper over 2000 meter - Morten Helgesen
Norges fjelltopper over 2000 meter - Morten Helgesen

Norges fjelltopper over 2000 meter

Bind II

; Julia Helgesen

Med bind 2 er verket om Norges Fjelltopper over 2000 meter komplett. Nå er det bare å glede seg til å legge utallige planer for spektakulære opplevelser. Les mer
Vår pris
574,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 574,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Bokverket som guider deg opp til Norges fjelltopper over 2000 meter er ikke komplett før du har bind 2. Med dette er du rustet for de helt høye turopplevelsene også i Hurrungane, Breheimen, Rondane, Dovrefjell og Jan Mayen. Og ikke minst kan du se fram til ganske fine timer i sofakroken med planlegging. For det er jo slik at man kanskje har noen planer og mål når det gjelder toppturer, og planlegging er halve jobben, eller gleden, og boka gir detaljert info om de fleste små og store detaljer som gjør det enklere og tryggere å nå toppen.

Fjellet kaller
Norge har mange topper over 2000 meter, og 388 topper er beskrevet i bokverket, som altså består av to bind. Bind to har i tillegg en del som tar for seg klatreturer, vinterturer og turer som passer for hele familien. Og det er veldig kjekt når boka foreslår turer der man kan nå flere topper og legger opp til den beste rekkefølgen på disse. Hvordan ta alle 2000 meters- toppene i Rondane, er et eksempel. Turen er 40 km lang og går over ti topper, og er mulig å gjennomføre i løpet av et døgn, hvis man er ivrig toppsamler med kondis.

Spennende traverser
Siste del av boka behandler ulike temaer som for eksempel traverser. For mange er disse selve kremen av turer der man får med seg flere topper på en «enkel» måte, men som også kan være en smule krevende. Man bør ikke være blant dem med mest høydeskrekk når eggen blir smal og fallhøyden stor.

Boka beskriver flere fine traverser, og en av dem er kjente Austanbotntindtraversen. En fantastisk travers med noen utfordringer som de fleste med litt klatreerfaring kan komme seg helskinnet over og forbi. På denne turen får man med seg én hovedtopp og fem sekundærtopper. En mer krevende travers er Smørstabbtindtraversen med fem hovedtopper og fem sekundærtopper. Les forfatterens egen turopplevelse og om ymse utfordringer underveis. Nyttig for ens egen planlegging av tilsvarende tur. Videre kan du lese om godt egna topper for ski, topper for natteranglere og søvnløse samt toppturer som er egnet for fjellvante barn.

Fjelltopper i Norge over 2000 meter er bokverket du bare må ha, hvis du samler på topper eller drømmer om å komme opp på de store høyder og vil ha nye utfordringer. Bøkene guider deg opp, gir deg detaljene du trenger og er perfekt også for deg som foretrekker å gå tur med fjellfører. Det lønner seg å forberede seg godt, skal du ha gode opplevelser i høyden.

Bind 2:

 • Hurrungane
 • Dovrefjell
 • Breheimen/ Jostedalsbreen
 • Rondane
 • Jan Mayen
 • Familieturer
 • Skiturer
 • Klatring
 • Ryggtraverser
 • Breturer
 • Natt-turer
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Glittertind forl.
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 287
ISBN: 9788299701396
Utgave: 4. utg.
Format: 30 x 24 cm
Nr: 8147477
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Morten Helgesen (f. 1973), er født og oppvokst i Porsgrunn, men flyttet i 1997 til Valdres, hovedsaklig for å komme nærmere fjellet. Han jobber til daglig i eget forlag, arrangerer topptur- samlinger, driver med fjellføring og har nettstedet peakbook.org.

Julia Helgesen (f. 1972), opprinnelig fra Tyskland og bosatt i Norge siden 1998, er en ekte naturelsker med stor sans for fjellet, fugler og planter. Hun jobber til daglig i Visit Valdres og har bl.a. hovedansvar for turistkontorene i Valdres og temaet vandring.