Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Pilegrim gjennom Europa

min vandring dag for dag fra Grefsen til Roma i 2015

Fra 13. mai til 1. oktober 2015 vandret Øivind Østang fra Oslo som pilegrim gjennom Europa, fra Frederikshavn i Nord-Jylland til sentrum i den kristne kulturkrets: Roma. Her er beretningen dag for dag, slik han rapporterte på Facebook underveis. Les mer

319,-

350,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Fra 13. mai til 1. oktober 2015 vandret Øivind Østang fra Oslo som pilegrim gjennom Europa, fra Frederikshavn i Nord-Jylland til sentrum i den kristne kulturkrets: Roma. Her er beretningen dag for dag, slik han rapporterte på Facebook underveis. I tekst og bilder formidler han det han så og tenkte der og da, gjennom de samme landskap som nordiske pilegrimer vandret i århundrer inntil den lutherske reformasjonen stanset dem på 1500-tallet.

På Jylland og gjennom Schleswig-Holstein fulgte han den gamle hovedveien som nå igjen er blitt vandringsvei: Hærvejen og Ochsenweg. Fra Stade ved Hamburg fulgte han den nymerkede versjonen av en gammel hovedvei gjennom Tyskland, Østerrike og Italia: Via Romea Germanica. To uker bak ham fulgte stafettvandringen Pilgrims Crossing Borders, fra Trondheim til Roma.

Østang er den første som har gått Via Romea Germanica sammenhengende fra Stade til Roma. Men også i nyere tid har det gått folk før ham fra Norge og sørover. I 2011 gikk Ole Gjerdrum Oslo - Roma via Köln og Rheims. I 1929 gikk Olav Gullvåg, han som senere skulle skrive Spelet om Heilag Olav, med sin familie fra Skagen i Nord-Jylland til Mori i Nord-Italia.

Dagsrapportene rammes inn av begrunnelse for vandringen, fakta om veiene og tanker om tidens økende interesse for å vandre langsomt mot hellige steder igjen.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
269
ISBN
9788230014394
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Pilegrim gjennom Europa
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pilegrim gjennom Europa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Roma

Thomas Thiis-Evensen
Paperback 
272,- 299,-
 

Jenny

Sigrid Undset
Paperback 
334,-
 

Tegn

Kjell Nordstokke
Paperback 
159,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv