Min side Kundeservice Bli medlem

Sovjetistan

en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan

«Fatland beretter utfyllende om de gamle rikene, frem til tsar-Russland og Storbritannia begynte å kjempe om regionen, til kommunisttiden og i dag.»

Sten Inge Jørgensen, VG, VG

Bli med på en reise til land som er ukjente selv for den mest erfarne globetrotter - men mer aktuelle enn noen sinne. De tidligere sovjetrepublikkene Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan ble selvstendige da Sovjetunionen brøt sammen i 1991. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Bli med på en reise til land som er ukjente selv for den mest erfarne globetrotter - men mer aktuelle enn noen sinne. De tidligere sovjetrepublikkene Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan ble selvstendige da Sovjetunionen brøt sammen i 1991. Hvordan har landene utviklet seg siden? Hva er deres fremtid med nyvunne olje- og gassressurser og med Putins Russland som igjen tenker ekspansivt? Erika Fatland skildrer landenes nære og fjerne historie, deres kultur og samfunn. Fremfor alt byr hun på gripende menneskemøter og innsikter i hvordan sovjetarven har preget landene, hvor styresettet i dag varierer fra demokratiske forsøk til rene diktaturer - noen med en personkult som knapt kjenner sin like i vår tid. I spennet mellom Samarkands skatter og sovjetarkitekturens tristesse, beveger Erika Fatland seg med et åpent blikk for menneskene og landskapene omkring seg.

Medlemsvurdering:
En engasjerende bok som vekker minner fra nyhetsbilder i nær historie..

Brita Loeng

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
495
ISBN
9788248917229
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
20 x 14 cm
Priser
Bokhandelens sakprosapris til forfattere 2015
Serie
Kagge pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fatland beretter utfyllende om de gamle rikene, frem til tsar-Russland og Storbritannia begynte å kjempe om regionen, til kommunisttiden og i dag.»

Sten Inge Jørgensen, VG, VG

Medlemmers vurdering

B
Brita Loeng – 09.03.2022

– En engasjerende bok som vekker minner fra nyhetsbilder i nær historie..

T
TrondT – 05.04.2021

– En fantastisk bok som gir en unik innsikt i et område av verden som de fleste av oss i Vesten har svært lite kunnskap om. I tillegg Erika Fatland en meget god forteller. Anbefales! (Undertegnede er nå snart ferdig med å lese Grensen - og Høyt ligger deretter klar!)

E
Elisabeth – 10.12.2019

– Eg visste ikkje at ei bok om øst Europa kunne være så interessant, men det var det. Her var både gode skildringar, og reisehistorier i tilleg til mykje intresangt om historien til dei forskjellige landa! anbefales!

I
Inger – 12.11.2019

– Sovjetistan

K
Kari Kristiansen – 27.11.2018

– Dette er en STOR lærerik reiseskildring som gir deg mye å tenke på, skrevet av et ungt menneske med stor kunnskap om selve livet og mye annet!

M
Marit – 16.08.2018

– En fantastisk reise!

A
Anita Nilsen – 10.03.2016

– Grudde meg litt for å begynne å lese boka, tenkte at den kanskje var litt tung. Men den var lettlest med masse gøyale fakta.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sovjetistan:

India

Torbjørn Færøvik
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv