Alt som er ødelagt

«... en fiks historie, med flid og i partier et fascinerende plot med sprang mellom krig og ettertid.» «John Boyne har et godt tak om underholdningens verktøykasse» «... romanens avrunding har svung»

Guri Hjeltnes, VG

En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen Gutten i den stripete pyjamasen. 91 år gamle Gretel Fernsby har bodd i den samme leiligheten i London i flere tiår. Hun lever et stille, tilbaketrukket og behagelig liv, til tross for hennes dystre bakgrunn. Les mer

439,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen Gutten i den stripete pyjamasen. 91 år gamle Gretel Fernsby har bodd i den samme leiligheten i London i flere tiår. Hun lever et stille, tilbaketrukket og behagelig liv, til tross for hennes dystre bakgrunn. Flukten fra Nazi-Tyskland for over 70 år siden snakker hun aldri om. Hun snakket heller ikke om etterkrigsårene i Paris sammen med moren. Og minst av alt snakker hun om sin far, som var sjefen for en av de mest beryktede og fryktede konsentrasjonsleirene i Polen. En dag flytter det inn en ung familie i leiligheten under Gretel. Nærmest mot sin vilje blir Gretel kjent med den lille gutten, Henry, selv om synet av ham vekker minner hos Gretel som hun helst vil glemme. Da hun blir vitne til en voldsom krangel mellom Henrys foreldre, forstår Gretel at noe må gjøres. Men for å hjelpe gutten må hun fortelle verden hvem hun er.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202795573
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
All the broken places

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... en fiks historie, med flid og i partier et fascinerende plot med sprang mellom krig og ettertid.» «John Boyne har et godt tak om underholdningens verktøykasse» «... romanens avrunding har svung»

Guri Hjeltnes, VG

«... en hjerteskjærende bok» «Dette er noe så enkelt som en god roman» «... en bok om personlig ansvar og grensene for moralsk skyld.» «Dette er en bok du går inn i og blir der til den er ferdig.» «Han kan faget sitt.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Nok en uforglemmelig leseropplevelse fra John Boyne.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alt som er ødelagt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv