Den jødiske familien Glass

historien og hemmelighetene

«En superspennende bok om jakten på en stor søskenflokk i en familie som ble smadret under Holocaust ... En bok man ikke slipper.»

Guri Hjeltnes, VG

Etter farmoren Sala Glass' bortgang, finner journalist Hadley Freeman en skoeske med noen av hennes aller kjæreste eiendeler. For barnebarnet Hadley var hun et stort mysterium, og med skoesken starter en reise som skal vare i nesten to tiår, reisen for å finne ut hvem Sala og hennes tre brødre egentlig var. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Etter farmoren Sala Glass' bortgang, finner journalist Hadley Freeman en skoeske med noen av hennes aller kjæreste eiendeler. For barnebarnet Hadley var hun et stort mysterium, og med skoesken starter en reise som skal vare i nesten to tiår, reisen for å finne ut hvem Sala og hennes tre brødre egentlig var. Denne reisen tar henne fra Picassos arkiver i Paris til et lite hus på landsbygda i Auvergne, Long Island og Auschwitz.

Ved hjelp av brev, fotografier og en upublisert selvbiografi får Freeman for første gang frem hele historien til søsknene i familien Glass: storebror Alex med sin fortid som moteskaper og venn av Dior og Chagall, den patriotiske og modige Jacques og den glitrende Henri som skjulte seg i det okkuperte Frankrike - hver av dem gikk til usedvanlige skritt for å overleve. Freeman oppdager også at mens grandonklene handlet tappert i Vichy-regjeringens Frankrike, foretok farmoren et like heltemodig, men mer privat type offer - av det slaget kvinner ofte gjør.

Vi følger den jødiske familien Glass over et helt århundre, fra de flykter fra pogromer og fattige kår i Polen på begynnelsen av 1900-tallet og søker seg til et bedre liv i Paris, andre verdenskrig og tiden etterpå. Underveis utforskes evige spørsmål rundt assimilasjon, identitet, hjem og tilhørighet. Den jødiske familien Glass åpner døren til fortiden, og lyset skinner skarpt ut over nåtiden.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
370
ISBN
9788253043869
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
House of Glass
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En superspennende bok om jakten på en stor søskenflokk i en familie som ble smadret under Holocaust ... En bok man ikke slipper.»

Guri Hjeltnes, VG

«Gripende jødisk tidsreise . Og den har temperament som et fyrverkeri!»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Boken om familien Glass binder sammen fortid og nåtid på fengende måter ... Samtidig er det de menneskelige relasjonene oppi det hele som binder boken sammen, og drømmen om et bedre liv enn det man var født inn i.»

Grete Brochmann, Morgenbladet

«Fengslende . Fortid og fremtid griper konstant inn i hverandre, og denne finslipte og engasjerende beretningen trekker trådene mellom da og nå.»

Philippe Sands, The Guardian

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den jødiske familien Glass:

Sviket

Harry Rødner
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2666

Roberto Bolaño
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv