Min side Kundeservice Bli medlem

Mamma er trygda

«Terningkast 5: «Ærleg, gripande og opprørande familiehistorie, om forholdet mellom ei sjuk mor og den einaste sonen hennar(...) går utanpå alt han tidlegare har skrive». Stavanger Aftenblad»

Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet.

318.244 mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten, en trussel mot alt det vi har kjært. I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mimir Kristjansson, den rørende historien om sin mor. Det er en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover. Det er en fortelling om å leve med en mor som har så store smerter at tenåringssønnen ikke ser noen annen mulighet enn å kjøpe hasj til henne i skolegården.

Varmt, inderlig og ofte humoristisk - samtidig med den hardtslående politiske retorikken som kjennetegner forfatteren - gir "Mamma er trygda" både en rystende familiehistorie og en innsideskildring av en samfunnsgruppe som ofte omtales, men som sjelden kommer til orde selv.

Terningkast 6: «Rørende og politisk om det totale utenforskap (...) Teksten balanserer djervt på linjen mellom det utleverende og det kjærlige.» Dagbladet

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
189
ISBN
9788248922353
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Mamma er trygda
Format
22 x 14 cm
Nr
8148554
Priser
Bokbloggerprisen. Sakprosa 2019

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Terningkast 5: «Ærleg, gripande og opprørande familiehistorie, om forholdet mellom ei sjuk mor og den einaste sonen hennar(...) går utanpå alt han tidlegare har skrive». Stavanger Aftenblad»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mamma er trygda:

Kohts bok
-50 %

Kohts bok

Joachim Førsund
Innbundet 
189,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
-50 %

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
114,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv