Meny
Om stein og jord - Peter Strassegger

Om stein og jord

roman

«... les denne ambisiøse, referanserike romanen. Den fortjener det.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
Gripende og levende om kampen for å forstå en families krigshistorie.


Om stein og jord er som få andre bøker om krigen. Samtidig angår den oss alle, med sin gripende og levende beskrivelse av hvilken kamp det kan være å prøve å forstå sin egen historie. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Gripende og levende om kampen for å forstå en families krigshistorie.


Om stein og jord er som få andre bøker om krigen. Samtidig angår den oss alle, med sin gripende og levende beskrivelse av hvilken kamp det kan være å prøve å forstå sin egen historie.


I romanen kommer fortelleren over en tekst skrevet av hans egen morfar - om erfaringene som nazisoldat under andre verdenskrig. Oppdagelsen blir startskuddet for en unik beretning hvor Peter Strassegger fletter to historier sammen. Begge er like fengslende som de er tankevekkende, og har handling fra så ulike steder som Østfronten, Tyskland og Bryne.


På den ene siden leser vi om morfarens opplevelser, skildret slik at vi kan lukte festene på bierstubene og kjenner smaken av skyttergravsjorda i munnen. På den andre ser vi forfatteren selv, som kjemper for å forstå sin egen historie. For hvordan skal etterkommere forholde seg til fortiden? Kan NS-frontkjempernes barnebarn og oldebarn frigjøre seg fra sin egen arv?
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen
Terningkast 5 Simen Ingemundsen, Randaberg 24

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 366
ISBN: 9788202720445
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... les denne ambisiøse, referanserike romanen. Den fortjener det.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Peter S. Strassegger får oss til å tenke - en gang til.» «Peter F. Strassegger fra Bryne, men med røtter i Østerrike, har hatt behov for å gå opp løypa til sin morfar som valgte feil side under krigen. Det gjør han på et sterkt og personlig vis som vek»

, Nettavisen Terningkast 5

«Jeg har lest mange romaner om andre verdenskrig, men svært få er i nærheten så god som denne.» «Dette er sterke saker og satte dype spor i meg som leser.» «Jeg glemmer nok ikke denne romanen med det første.»

, Randaberg 24 Terningkast 5

«Kva kan forståast, kvar går grensene for tilgjeving, kva ringverknadar når dei levande etterkommarane? [...] Klokeleg nok riv forfattaren her blikket vekk frå morfaren og festar - nærmast som ein konsekvens av eit moralsk imperativ han, ulikt morfaren, k»

, Vinduet

«Peter Strasseggers roman om en morfars landssvik er en spesielt innsiktsfull litterær refleksjon over selve det å fortelle om krigen.» «Det er lenge siden jeg har lest en så god gjengivelse av forholdet mellom skrift og sannhet [...]» «I en prosa so»

, BLA

«Å ta leseren med på ferden mot jeg-fortellerens vaklende og tvilende, men gradvis økende erkjennelse, er et av bokas viktigste ærend. [...] Forfatteren ville grave ut Stein for å fri seg fra tyngden av skyld. Det tror jeg Strassegger har klart med denne»

, Vårt Land

«... eit viktig stykke litteratur.»

, NRK