Meny
Om stein og jord - Peter Strassegger

Om stein og jord

roman

; Kjell Inge Torgersen (Oppleser)

«Jeg har lest mange romaner om andre verdenskrig, men svært få er i nærheten så god som denne.» «Dette er sterke saker og satte dype spor i meg som leser.» «Jeg glemmer nok ikke denne romanen med det første.»

, Randaberg 24 Terningkast 5
Gripende og levende lydbok om kampen for å forstå en families krigshistorie. Om stein og jord er som få andre bøker om krigen. Samtidig angår den oss alle, med sin gripende og levende beskrivelse av hvilken kamp det kan være å prøve å forstå sin egen historie. Les mer
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Gripende og levende lydbok om kampen for å forstå en families krigshistorie. Om stein og jord er som få andre bøker om krigen. Samtidig angår den oss alle, med sin gripende og levende beskrivelse av hvilken kamp det kan være å prøve å forstå sin egen historie. I romanen kommer fortelleren over en tekst skrevet av hans egen morfar - om erfaringene som nazisoldat under andre verdenskrig. Oppdagelsen blir startskuddet for en unik beretning hvor Peter Strassegger fletter to historier sammen. Begge er like fengslende som de er tankevekkende, og har handling fra så ulike steder som Østfronten, Tyskland og Bryne. På den ene siden hører vi om morfarens opplevelser, skildret slik at vi kan lukte festene på bierstubene og kjenner smaken av skyttergravsjorda i munnen. På den andre får vi et bilde av forfatteren selv, som kjemper for å forstå sin egen historie. For hvordan skal etterkommere forholde seg til fortiden? Kan NS-frontkjempernes barnebarn og oldebarn frigjøre seg fra sin egen arv?
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Simen Ingemundsen, Randaberg 24
Terningkast 5 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Tor Hammerø, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202757137
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Jeg har lest mange romaner om andre verdenskrig, men svært få er i nærheten så god som denne.» «Dette er sterke saker og satte dype spor i meg som leser.» «Jeg glemmer nok ikke denne romanen med det første.»

, Randaberg 24 Terningkast 5

«... les denne ambisiøse, referanserike romanen. Den fortjener det.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Peter S. Strassegger får oss til å tenke - en gang til.» «Peter F. Strassegger fra Bryne, men med røtter i Østerrike, har hatt behov for å gå opp løypa til sin morfar som valgte feil side under krigen. Det gjør han på et sterkt og personlig vis som vekker mange tanker.» «... sterk og personlig, men samtidig allmenngyldig.»

, Nettavisen Terningkast 5

«Peter Strasseggers roman om en morfars landssvik er en spesielt innsiktsfull litterær refleksjon over selve det å fortelle om krigen.» «Det er lenge siden jeg har lest en så god gjengivelse av forholdet mellom skrift og sannhet [...]» «I en prosa som er så ærlig om egen utilstrekkelighet blirOm stein og jordikke bare en god roman om krigen, men også en god roman om det å skrive om krigen.»

, BLA

«... eit viktig stykke litteratur.»

, NRK

«Å ta leseren med på ferden mot jeg-fortellerens vaklende og tvilende, men gradvis økende erkjennelse, er et av bokas viktigste ærend. [...] Forfatteren ville grave ut Stein for å fri seg fra tyngden av skyld. Det tror jeg Strassegger har klart med denne sterke romanen.»

, Vårt Land