Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Unge tidsvitner

jødiske barn og unge på flukt fra det norske Holocaust

Ærlig, åpent og sterkt om jødiske barn og unge på flukt fra det norske Holocaust
Den tyske okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig fikk enorm betydning for landets jødiske minoritet. I 1942 startet en systematisk forfølgelse. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Ærlig, åpent og sterkt om jødiske barn og unge på flukt fra det norske Holocaust
Den tyske okkupasjonen av Norge under andre verdenskrig fikk enorm betydning for landets jødiske minoritet. I 1942 startet en systematisk forfølgelse. Mellom 1200 og 1300 av om lag 2100 jøder lyktes i å flykte landet. I Unge tidsvitner forteller fjorten jødiske kvinner og menn om flukt fra Norge til Sverige. Alderen på vitnene varierte mellom ett og nitten år. Alle var de avhengig av hjelp: fra voksne omsorgspersoner, naboer og flyktningloser, mennesker som ofte risikerte egne liv.

Flukten over grensen var krevende. Det samme var livet i nabolandet. Glede og lettelse over å ha sluppet unna ble ofte overskygget av angst og frykt for hva som hadde skjedd med de mange som ble deportert. På samme tid var mange svensker skeptiske til de jødiske flyktningene. Flere av de unge tidsvitnene forteller om mobbing på skolen.

De unge tidsvitnene overlevde, men hvordan ble deres voksne liv etter andre verdenskrig? Hvordan var det å flytte tilbake til Norge? Hvordan var det mulig å komme videre? Mange av vitnene valgte lenge taushet, flere forteller nå sin historie for første gang. Det er sterk lesning.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205492318
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Unge tidsvitner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv