Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Renselse

romanen om Jakob Malde den ved Gud evig forbundne for verden alltid tapte, sett, elsket, aktet

Renselse er Tore Renbergs andre roman, den ble første gang utgitt i 1998. Den er fortsatt uhyggelig aktuell. En roman om religiøs mani, religiøs vold og religiøs galskap, som tegner et uforferdet og levende portrett av et plaget sinn. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Renselse er Tore Renbergs andre roman, den ble første gang utgitt i 1998. Den er fortsatt uhyggelig aktuell. En roman om religiøs mani, religiøs vold og religiøs galskap, som tegner et uforferdet og levende portrett av et plaget sinn.
Jakob Malde er midt i 20-årene, og livet har ikke
skikket seg for ham. Da han får vite at hans far er død, sier han opp jobben, setter seg inn i sin Volkswagen Polo og kjører tilbake til Vestlandet for å følge faren til graven. Men han er også ute i et annet, større ærend. Jakob Malde skal gjøre opp for en årrekke med handlingsløse dager: Han søker sin Gud. I løpet av den fatale reisen fra øst til vest realiseres Jakobs ensomme og private tro i en serie gruoppvekkende handlinger.

Renselse er en slektskrønike og en grotesk reise i religiøs vold og fanatisme. Den er også et tidlig eksempel på at Tore Renberg er en forfatter med et uvanlig stort litterært spenn.

«en forfatter for alt menneskelig»
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN

«djevelsk humor»
TROND HAUGEN, DAGSAVISEN

«en intenst-nærværende og poetisk-bevegende
skildringskunst som man ikke kan unngå å berøres av, et dykk ned i et plaget menneskes sjel som setter tanker og følelser i sving ... en sterk og gripende roman»
ØYSTEIN ROTTEM, DAGBLADET

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
334
ISBN
9788249526536
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

T
Torbjørg – 02.03.2005

– Som barn opplever Jakob at en nær venninne drukner foran øynene hans. Han får en enorm skyldfølelse og klarer aldri å tilgi seg selv eller Gud som lot være å gripe inn. Jakob utvikler en likegyldighet overfor hva som skjer rundt ham og overfor Gud.
Først etter beskjeden om farens død bestemmer han seg for å ta et oppgjør med fortiden og med Gud. Jakob bestemmer seg for å reise tilbake til barndomshjemmet på Vestlandet. Jakob søker renselse, tilgivelse og fred. Han vil ikke lenger nøye seg med vissheten om at Gud eksisterer, han vil ha kontakt. Jakob vil påkalle Guds oppmerksomhet ved hjelp av handlinger. I fortvilelsen over at han ikke ser ut til å lykkes, bestemmer han seg underveis for å gjøre sine handlinger så onde at Gud ikke lenger kan klare å forholde seg passiv.
Jakob ser på seg selv som en ener. Han er i følge seg selv den som skal bringe samfunnet tilbake til Gud, og da må enkelte ting kunne ofres underveis. Han veksler mellom grenseløs selvforrakt og en voldsom selvopphøyelse. Dette er en spennende og grusom roman der man får et innblikk i tankene til en psykotisk morder.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Renselse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Goya

Janis Tomlinson
Innbundet 
435,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv