Meny
 

Ljuboslavija effekten

Vi befinner oss i Jugoslavia på 90-tallet. Radek fra Makedonia er en ung idealist med tanker om å befri sitt land for religiøse konflikter, mistro og hat mellom landsmenn. Han reiser til Moskva for å lære om kommunismens fortreffelighet og den ateistiske ideologi. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Vi befinner oss i Jugoslavia på 90-tallet. Radek fra Makedonia er en ung idealist med tanker om å befri sitt land for religiøse konflikter, mistro og hat mellom landsmenn. Han reiser til Moskva for å lære om kommunismens fortreffelighet og den ateistiske ideologi. Men hans kjærlighets forhold til Ganimete som har albansk opprinnelse og hennes sterke kristne tro bringer noe nytt inn i Radeks tankeverden. Historiske hendelser på Balkan veves elegant inn i fortellingen sammen med kjærlighetsbåndet mellom Radek og Ganimete, som stadig blir sterkere. Ateismens fortreffelighet slår sprekker i Radeks sinn i møte med Genimetes stille adferd som taler til hjertet i stedet for intellektet. Hvordan kan kjærligheten overvinne hatet mellom folkene på Balkan?

Ljuboslavia-effekten kan tolkes som kjærlighetseffekten som trengs for å endre motsetningene i folket. Derfor også begrepet «Ljuboslavija» - som er satt sammen av det serbokroatiske ordet ljubav (kjærlighet) og Slavia.

Finnes det en mulighet for en god vei videre - også i de mest fortvilte og umenneskelige situasjoner?

Om forfatteren
Svein Olav lund er bosatt i Bagn i Valdres. Han er filolog av utdanning og har jobbet mesteparten av sitt yrkesaktive liv i ungdomsskolen. Han har en særinteresse for slaviske språk, pluss latin, italiensk og rumensk - inkludert litteratur og historie knyttet til disse.

Fakta