Mellom kirken og kjærligheten

Da presten Siri Sunde i 1997 inngikk partnerskap med Eleanor Brenna, ble hun permittert. Skeive i partnerskap kunne ikke være ansatt i Den norske kirke. De måtte enten si opp eller leve i skjul. For Siri Sunde var det umulig å velge mellom kirken og kjærligheten. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
Da presten Siri Sunde i 1997 inngikk partnerskap med Eleanor Brenna, ble hun permittert. Skeive i partnerskap kunne ikke være ansatt i Den norske kirke. De måtte enten si opp eller leve i skjul. For Siri Sunde var det umulig å velge mellom kirken og kjærligheten.

«Siri Sunde-saken» engasjerte både i og utenfor Den norske kirke. I halvannet år raste debatten, før biskop Rosemarie Köhn sa ja til at Siri kunne gjenoppta arbeidet som prest.

Dette er historien om hvordan både norsk kirkehistorie og skeiv historie ble endret. Men først og fremst er det en historie om kjærlighet - kjærligheten til Eleanor og kjærligheten til kirken.

Biskop Kari Veiteberg har skrevet forord, og boken inneholder også en nyskrevet artikkel om saken av professor i kirkehistorie Hallgeir Elstad.

Detaljer

Forlag
Pitch forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
366
ISBN
9788234718779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Mellom kirken og kjærligheten
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mellom kirken og kjærligheten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pop

Audun Molde
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv