Meny
 
Helgener i nord - 
      Magne Njåstad
    
      Randi Bjørshol Wærdahl

Helgener i nord

nye studier i nordisk helgenkult

Magne Njåstad (Redaktør) ; Randi Bjørshol Wærdahl (Redaktør)

Det som tradisjonelt er blitt kalt kirkehistorie, er fremdeles et relativt uutforsket felt i Norge. Denne boka er et bidrag grunnforskning på kirkens og religionens rolle i samfunnet i middelalderen og tidlig nytid. Les mer
Vår pris
285,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 285,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Det som tradisjonelt er blitt kalt kirkehistorie, er fremdeles et relativt uutforsket felt i Norge. Denne boka er et bidrag grunnforskning på kirkens og religionens rolle i samfunnet i middelalderen og tidlig nytid. Utgangspunktet for boka er bidrag til to faglige samlinger i regi av det tverrfaglige forskernettverket Nexus Nidaros ved NTNU, som arbeider med forskjellige aspekter av kirkehistorie i bred forstand.
Bokas kapitler speiler et ønske om å gå dypere inn i enkelte sider ved helgenkultens etablering, innhold og etterspill i Norden gjennom 700 år. Bidragsyterne representerer fire nordiske land med forskjellig tilnærming til helgenkultens historie og formidlingen av den. Resultatet har blitt en bok som presenterer det nyeste innenfor forskningen på etableringen og utviklingen av middelalderens helgenkult i Norden og som vil være av interesse både for forskere og for alle andre som er interessert i nordisk helgenkult.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Novus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål Engelsk Flerspråklig Norsk Nynorsk Svensk
Sider: 182
ISBN: 9788283900477
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger