Min side Kundeservice Bli medlem

Deltakelsens mysterium

korsets mening og troens fornuft

«Det er en engasjerende og personlig bok Rise har skrevet: I en grenseoverskridende sjanger oppleves teksten vekselvis som en lærd fremstilling, som en forkynnende preken eller en andakt, som et personlig vitnesbyrd eller som en meditasjon.»

Magdalene Thomassen, St. Olav tidsskrift

Å tro på Gud er noe langt mer enn å erkjenne at Gud finnes. «Å tro er å se», sier den franske filosofen Jean-Luc Marion. Og Anselm av Canterbury er kjent for sine berømte ord: «Jeg tror for å forstå.» Troen lodder dypere i tilværelsen enn tanken og fornuften, uten å fornekte verken tanken eller fornuften. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Å tro på Gud er noe langt mer enn å erkjenne at Gud finnes. «Å tro er å se», sier den franske filosofen Jean-Luc Marion. Og Anselm av Canterbury er kjent for sine berømte ord: «Jeg tror for å forstå.» Troen lodder dypere i tilværelsen enn tanken og fornuften, uten å fornekte verken tanken eller fornuften.

Men tro er noe mer enn erkjennelse og tanker; «troen er deltakelse», sier Svein Rise her i «Deltakelsens mysterium - korsets mening og troens fornuft». I dette perspektivet tar han oss med dypere inn i troens verden. Han peker på troen som intet mindre enn deltakelse i Gud. Innsikt i hva det betyr, er bokens sentrale innhold.

«Svein Rise har skrevet en viktig bok. Han tar oss med inn i korsets mysterium på en måte som åpner for ny forståelse. Rise vil imidlertid ikke bare at vi skal forstå, men trekkes eksistensielt inn som deltakere i dette mysteriet. Alle, også fagteologer, vil ha utbytte av å lese denne boken. Men den bør ikke leses for fort. Disse sidene fortjener tid og oppmerksomhet.»
Halvor Nordhaug, biskop emeritus i Den norske kirke

«Svein Rise øser visdom fra mange kilder og åpner opp en enestående perspektivrikdom på hva det vil si å leve troens liv. Det er å se seg selv som deltaker i tilværelsens store fortelling. Den handler om oss. Rises bok åpenbarer dyp livsvisdom som samtidig er dype åndelige sannheter. Å delta i Gud er å komme tett på livet, så tett som det overhode er mulig å komme.»
Dag Øivind Østereng, stipendiat og katolsk teolog

At fremtidens kristne, for i det hele tatt å finnes, må ha erfart Gud, 'være en mystiker', er en erkjennelse fra en av nittenhundretallets fremste teologer, Karl Rahner (1904-1984) - som Svein Rise har skrevet avhandling om. Rahner ble særlig verdsatt for evnen til å forene tro og tanke, kristen kunnskap og spiritualitet i sine bøker.

«Deltakelsens mysterium» er en slik bok.

Detaljer

Forlag
Efrem forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
192
ISBN
9788292922866
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Deltakelsens mysterium
Format
22 x 15 cm

Anmeldelser

«Det er en engasjerende og personlig bok Rise har skrevet: I en grenseoverskridende sjanger oppleves teksten vekselvis som en lærd fremstilling, som en forkynnende preken eller en andakt, som et personlig vitnesbyrd eller som en meditasjon.»

Magdalene Thomassen, St. Olav tidsskrift

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Deltakelsens mysterium:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv