Min side Kundeservice Bli medlem

Det hellige og det profane

Det hellige og det profane er en innføring i moderne religionsvitenskap som er blitt en klassiker.
Boka beskriver manifestasjoner av det hellige og menneskets situasjon i en verden av religiøse verdier. Les mer

378,-

415,- Spar: 37,-

Paperback
Utsolgt
Det hellige og det profane er en innføring i moderne religionsvitenskap som er blitt en klassiker.
Boka beskriver manifestasjoner av det hellige og menneskets situasjon i en verden av religiøse verdier. Med denne innføringen i moderne religionsvitenskap, søker forfatteren gjennom sitt kjennskap til moderne filosofi, å fornye det faglige begrepsapparatet. Med ordliste.

Den utkom i original første gang i 1957. Eliade søker gjennom sitt kjennskap til moderne filosofi å fornye det faglige begrepsapparatet innen religionsvitenskapen, og slik bygge bro mellom denne vitenskapen og tilgrensende forskningsfelter. Boken gir en fascinerende helhetsvisjon og er stimulerende i mange sammenhenger.Om forfatteren: Mircea Eliade (1907.86) er en av vårt århundres betydeligste religionshistorikere med en enestående bredde i sin produksjon. Filosofistudier i Bucuresti og i India, professpr, kulturattaché, forfatter, fra 1957 professor ved University of Chicago. Hovedverk: De religiøse ideers historie (1976.84).

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
126
ISBN
9788205311718
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2002
Originaltittel
Das Heilige und das Profane
Format
13 x 21 cm
Serie
Gyldendals fakkel-bøker. Ny rekke

Medlemmers vurdering

G
Guri – 22.10.2005

– Hos det moderne mennesket har religiøsiteten sunket ned i det ubevisste, skriver Eliade. Man prøver å motbevise ideen om at det skulle finnes et rent fornuftsmenneske, og det lykkes han utmerket med. Han viser oss at spor av det religiøse finnes over alt i vårt sekulariserte samfunn. Vi feirer husinnvielse og nyttår. Filmer og romaner har mytiske motiver. Eksistensielle kriser reiser spørsmål om verdens realitet og meningen med livet. Isteden for de primitive samfunns initiasjonsriter har vi psykoanalysen, hvor fortiden må gjenoppleves for at man skal bli sterk nok til å møte fremtiden. Eliade viser at det hellige og det profane er livsanskuelser, ikke epoker eller personligheter som kan forsvinne for godt. Dette er en bok som garantert vil lære deg noe nytt om deg selv og samfunnet. Eliade ser vår tid fra et originalt og forfriskende perspektiv.

m
marengs – 17.02.2005

– I boken nærmer Eliade seg forskjellige religionshistoriske felt på en filosofisk måte, som gjør det interessant å lese. Han er opptatt av menneskets møte med det hellige i ulike former, og bruker det latinske uttrykket homo religiosus som det religiøse (i) mennesket. Ifølge Eliade føler mennesket nemlig en dragning mot det hellige, noe som gjør at deres eksistens får en dypere symbolsk mening. Den norske utgaven av Mircea Eliades bok, er oversatt av Trond Berg Eriksen. Han har gjort en god jobb med å få frem betydningen av ¿fremmedordene¿ og boka er lett å lese. Jeg trodde språket i boka skulle være veldig tørt og kjedelig, men positivt overrasket over å oppdage at det ikke var tilfellet. Boka kan derfor anbefales dersom man liker filosoferende utlegninger om religionsfenomenet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det hellige og det profane:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv