Min side Kundeservice Bli medlem

Gud

en vrangforestilling

Høyaktuelt om religion og konflikt "Gud er en vrangforestilling, og de troende nyter altfor høy respekt." Richard Dawkins går ikke av veien for å provosere. Målet hans er simpelthen å motbevise guds eksistens. Les mer

78,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Høyaktuelt om religion og konflikt "Gud er en vrangforestilling, og de troende nyter altfor høy respekt." Richard Dawkins går ikke av veien for å provosere. Målet hans er simpelthen å motbevise guds eksistens.Dawkins fyrer løs mot både kristendom, islam og jødedom. Han vil bevise at gud er en rent menneskelig konstruksjon. Samtidig som Europa blir stadig mer sekularisert, sørger framveksten av religiøs fundamentalisme for en dramatisk og farlig splittelse i opinionen verden over. I mange land tjener religiøse dogmer fra middelalderen fortsatt til å krenke grunnleggende menneskerettigheter til kvinner og homofile. Og alt dette bunner i en tro på en gud hvis eksistens mangler bevis av enhver art. I Gud. En vrangforestilling legger Dawkins fram kraftfulle bevis som gjendriver religion av alle slag. I en verden preget av religionskonflikter er Dawkins bok høyaktuell: Provoserende lesning for noen, frydefull for andre - og svært interessant for alle! * Dawkins er blitt kåret til en av verdens viktigste intellektuelle

Medlemsvurdering:
En veldig viktig bok i vår tid av religiøs skråsikkerhet!

Stolsmo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Monstro bok
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788292769089
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The God delusion

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
Stolsmo – 12.04.2017

– En veldig viktig bok i vår tid av religiøs skråsikkerhet!

M
Maja – 11.12.2015

– Richard Dawkins skriver så godt og forklarer på en forståelig og morsom måte hvorfor sannsynligheten for at gud eksisterer er minimal. Beste populærvitenskapelige bok jeg har lest på lenge!

O
Ole – 01.09.2010

– Som den fremste av de såkalte nyateistene (bl.a. Harris, Hitchens, Dennett og Stenger), har Richard Dawkins her skrevet en glimrende, ateistisk bok. Argumentene for Guds eksistens faller lett fra hverandre når Dawkins, med både filosofisk teft og tung vitenskapelig bagasje, gyver løs på de vanlige "gudsbevisene". Men Oxford-professoren gir seg ikke der. Dawkins, som ellers er kjent som en stor evolusjonsbiolog, gir meget plausible forklaringer på menneskets iboende moralfølelse (som ikke kan ha noe med hellige tekster å gjøre) og leverer evolusjonære betrakninger rundt fremveksten av religion. Og sist, men ikke minst: Dawkins reagerer spesielt kraftig på religiøse merkelapper på små barn. Han synes det er spesielt at barn indoktrineres når de er på sitt mest sårbare; hvorfor ikke la dem bestemme seg når de blir eldre? Jeg vil anbefale denne boken spesielt sterkt til agnostikere og andre religiøse tvilere, men også andre ateister. Den har i hvert fall påvirket meg til at jeg nå er enda sikrere i rollen som skeptiker og ateist.

J
JK – 27.03.2008

– "Gud er en vrangforestilling, og de troende nyter altfor høy respekt." Slik lyder Richard Dawkins, forfatter av boka "The God Delusion". Gjennom hele boka viser han til argumenter som bygger opp om teorien om at gud er en menneskelig konstruksjon. Dawkins viser til gode argumenter. Han ser også på religion som et stort samfunnsproblem som fører til skremmende splittelser over hele verden. Dawkins påpeker også at i noen land er det fremdeles religiøs tankegang fra middelalderen som styrer. Disse dogmene kommer høyere enn enkle menneskerettigheter. Dette går blant annet ut over homofile og kvinner. Personlig så hadde jeg veldig høye forventninger til denne boka. Men etter å ha lest den, viste det seg at den var bedre enn de skyhøye forventningene mine. Absolutt en glimrende bok. Anbefales.

T
Tor Inge – 27.06.2007

– Dawkins plukker alle argumenter for guds eksistens fra hverandre på en overbevisende måte. Han bruker enkel logikk og kjent vitenskap som grunnlag, slik at alle kan forstå argumentene hans. Boka er veldig bra skrevet, det eneste jeg trekker litt på er at han virker en smule arrogant i starten, men det forsvinner fort. Boka er nyttig både for dem som allerede er agnostikere/ateister og vil gå gjennom sitt eget standpunkt for guds eksistens, og religiøse som vil prøve sin tro mot vitenskapen og elementær logikk. Hvis du har lest igjennom denne boka og fortsatt tror det finnes en gud blir jeg oppriktig overrasket.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gud:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv